Pokalbius apie permainas, kurias skatina ir premjeras Algirdas Butkevičius, paskatino tai, kad parlamentaro sūnus Dainoras Bradauskas laimėjo konkursą Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininko pareigoms užimti.

Antradienį socdemų frakcija posėdžiavo ilgai – dėl to socdemai netgi vėlavo į Seimo posėdį. O sprendimo dėl B. Bradausko taip ir nepriėmė.

Išėjęs iš frakcijos posėdžio, Biudžeto ir finansų komiteto vadovas žurnalistų paklausė pirmas: , „Kur storesnė šaka būtų, kad galėčiau pasikarti?“.

Socdemas pareiškė iš komiteto vadovų nesitraukiantis ir užsimena nenorintis to daryti. „Jokio sprendimo šiandien tikrai nepriimta, kadangi dar nepaskirtas mano sūnus. (…) Kai bus sūnus paskirtas ar nepaskirtas, tada aš spręsiu šitą klausimą“, - tęsė B. Bradauskas.

Politikas tikino, esą 70 proc. frakcijos jo poziciją palaiko.

„Palaikymo gavau labai daug, pakankamai. Daugiau kaip 70 proc. (…) Jeigu bus paskirtas sūnus, tada atsisėsim su premjeru, su frakcijos vadovybe, spręsim tą klausimą. Nemanau, kad čia mano postas yra tokios valstybinės svarbos ir valstybinės reikšmės. Pavyzdžių daug Lietuvoje yra, kur, taip sakant, ir vienos, ir kitos pavardės yra. Kai ir vaikai... Tai ką, dabar, jeigu, reiškia, išauginau sūnų, garbingai išauklėjau gabų sūnų, tai ką – jis negali užimti jokio posto? Dėl to, kad aš išauklėjau gerai, aš turiu nukentėti ant senatvės? Kur čia yra logika? Bet kažkam tai reikia, kad aš nebūčiau“ - piktinosi B. Bradauskas.

LSDP frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė žurnalistams teigė, esą frakcija nemato didelio konflikto, jei B. Bradauskas vadovaus Seimo komitetui, nuo kurio didele dalimi priklauso VMI darbas.

„Frakcijos kolegos ir iš savo asmeninės patirties yra tai patyrę ir pastebėjo, kad, deja, net ir Seimo narių vaikai siekia karjeros savo pastangomis, o ne tėvų protekcija. (…) Taip, kad čia mes nematome problemos ir tikrai negalime tapatinti D. Bradausko karjeros pasiekimų su tuo, kad tėvas yra Biudžeto komiteto pirmininkas“, - kalbėjo I. Šiaulienė.

Pasak jos, LSDP frakcija dar tęs pokalbius apie B. Bradausko ateitį. Paklausta, ar B. Bradauskui gali būti siūloma vadovauti kitam Seimo komitetui, frakcijos seniūnė patvirtino, kad tai yra vienas iš sprendimo variantų.

„Gali būti ir toks variantas“, - sakė I. Šiaulienė.

Koks komitetas gali būti siūlomas B. Bradauskui, frakcijos vadovė neatskleidžia.

Premjeras neatsitraukia

Iš komiteto pirmininko pareigų B. Bradauskui pasitraukti siūlęs premjeras A. Butkevičius nuomonės nekeičia.

„Teisiškai jisai galėtų būti šitose pareigose. Bet, aš manau, yra tam tikra politinė etika, kultūra ir kad nekiltų įvairiausių spekuliacijų – būtų labai solidu ir gražu, kad jisai aiškiai padarytų pareiškimą po to, kada sūnus jau bus patvirtintas“, - žurnalistams teigė LSDP lyderis.

Apie komitetus, kuriems vadovauti gali būti siūloma B. Bradauskui, anot jo, dar nekalbėta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (242)