Valstybinis turizmo departamentas, gavęs kelionių organizatoriaus „Voyage-Voyage“ darbuotojų pranešimą apie tai, kad dėl susidariusios finansinės situacijos įmonė negali vykdyti veiklos, šiandien, balandžio 3 d., sustabdė UAB „Voyage-Voyge“ veiklą. Įmonės vadovas su Valstybiniu turizmo departamentu nebendrauja.

Informacija dėl „Voyage-Voyage“ turistų esančių užsienyje šiuo metu tikslinama. VTD duomenimis, šiuo metu Indijoje yra 12 turistų, kurie balandžio 8 d. turi skrydžio bilietus į Lietuvą.

Valstybinis turizmo departamentas ruošia raštą Generalinei prokuratūrai.

UAB „Voyage-Voyage“ kelionių organizatoriaus pažymėjimas išvykstamajam turizmui išduotas nuo 2014 m. vasario 28. Turimas draudimas galioja nuo 2015 m. vasario 27, įmonės turima draudimo suma 91 372,70 eurų.

Informacija apie galimą kelionių organizatoriaus bankrotą portalą DELFI pasiekė penktadienio rytą, tačiau tuomet Valstybinis turizmo departamentas teigė neturintis jokių žinių apie prastą kelionių organizatoriaus finansinę būklę.

Turizmo departamento atstovė spaudai Edita Gaigalienė teigė, kad dar vasario 27 d. bendrovė pratęsė savo draudimą.

"Turima draudimo suma, viršija Turizmo įstatyme numatytą minimalią sumą", - penktadienio rytą teigė ji.

Nuo pat ryto kelionių organizatoriaus internetiniame puslapyje nurodytu telefonu niekas neatsiliepė. Įmonės biuras sostinės centre - taip pat neveikė. Nors DELFI fotografai užfiksavo biure sėdinčius darbuotojus, biuro durys buvo uždengtos nuleidžiamomis žaliuzėmis.

Registrų centro duomenimis, bendrovėje įdarbinti 16 darbuotojų. Įmonės vadovas ir vienintelis akcininkas - Darius Tolušis.

Portalui pavyko susisiekti su UAB „Voyage-Voyage“ įkūrėju D. Tolušiu. Verslininkas teigė, kad kelionės yra vykdomos ir Indijoje esantys keleiviai grįš į Lietuvą pagal planą, nes įmonė yra apsidraudusi.

Paklaustas, kiek žmonių yra nusipirkę keliones, kurios dar turėjo įvykti ateityje, įmonės vadovas teigė, kad tokių žmonių yra apie 15-20, bet visiems jiems bus grąžinti pinigai už keliones.

Pasiteiravus, ar įmonė UAB „Voyage-Voyage“ bankrutuoja, D. Tolušis atsakė: „Mes dar žiūrėsime. Reikia dar investicijų“.

Bendrovė savo veiklą apsidraudusi „BTA draudime“. Draudimo suma 91,373 eurai.

Nematė jokių ženklų

Turizmo departamento vadovė Jurgita Kazlauskienė naujienų agentūrai BNS teigė, kad departamentas nematė jokių ženklų, kad bendrovė gali žlugti. Taip pat kol kas neturima duomenų apie visų klientų galimus nuostolius.

„Šiuo metu mes nežinome, kodėl taip įvyko. Mes nematėme jokių ženklų, kad šiai įmonei gali grėsti tokia situacija, kokia yra dabar“, - penktadienį žurnalistams sakė J. Kazlauskienė.

Departamento vadovės teigimu, artimiausiu metu į Nepalą, Kiniją, Balį ir Indiją turėjo išvykti 49 žmonės, per šią bendrovę pirkę bilietus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (224)