Maždaug prieš 16 metų pastatyti iki 10 tūkst. tonažo laivai bus perkami iš kol kas neįvardijamos Skandinavijos laivybos bendrovės, su kuria jau susitarta, tačiau, pasak įmonės atstovės spaudai Reginos Strončikienės, sutartis dar nėra pasirašyta.

R.Strončikienė BNS sakė, kad laivų pirkimui iš bankų ketinama skolintis apie 2,8 mln. JAV dolerių (11,2 mln. litų). Dėl paskolos deramasi su Lietuvos bei su užsienio bankais. Likusią pirkinio dalį įmonė ketina finansuoti iš savo lėšų.

Bendrovės akcininkų sausio 22 dieną šaukiamame susirinkime bus prašoma leidimo įkeisti bankams perkamus laivus. 73,24 proc. įmonės akcijų valdo Valstybės turto fondas, kuris 2002 metais ketina skelbti jų pardavimo konkursą.

Paskutinį kartą "Lietuvos jūrų laivininkystė" (tuometinė "Lisco") pirko laivų 2000 metais - tuomet buvo įsigyti laivai "Kęstutis" ir "Jogaila". Dabar LJL turi iš viso 19 sausakrūvių laivų, kurių didžiausio tonažas yra 14 tūkst. tonų.

LJL laivai po visą pasaulį vežioja metalą, medieną, biriuosius bei kitus produktus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją