"Kažkokia nesąmonė. Įkėlei koją į mišką, ir mokėk. Manau, kad tokios teritorijos taps tuščios, žmonės tikrai neleis tiek pinigų", - prognozavo vienas išvykų dviračiais aistruolis.

Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė Aušra Feser trečiadienį tvirtino, jog mokestis už apsilankymą šioje teritorijoje gali būti renkamas per įmonę "Smiltynės perkėla", tačiau jos direktorius Darius Butvydas pabrėžė, jog kol kas jokių konkrečių susitarimų su Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovais dėl šio mokesčio administravimo nėra buvę.

"Dar tikrai nėra aišku, ar bendrovė "Smiltynės perkėla" administruos šį mokestį. Man pačiam buvo naujiena, kad šį mokestį žadama įvesti nuo gegužės 1 d.", - tvirtino vadovas.

D. Butvydo teigimu, mokestį už apsilankymą Smiltynėje sugalvojo tikrai ne įmonė "Smiltynės perkėla", ir su kelto bilieto kainos didinimu bendrovė nėra susijusi. Pasak jo, jei vis dėlto šį mokestį administruoti bus pavesta bendrovei "Smiltynės perkėla", reikės keisti dabartinę bilietų sistemą, programinę įrangą, o tai kainuoja, be to, tiek deryboms, tiek sistemai pertvarkyti reikia laiko, todėl esą mažai tikėtina, kad tai būtų spėta padaryti iki gegužės 1-osios.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)