„Būdamas ES institucija, atlikusia centrinį vaidmenį per krizę, ECB atsidūrė nusivylusių šia padėtimi taikiklyje“, – M.Draghi sakė per naujos ECB būstinės to Vokietijos miesto rytinėje dalyje oficialaus atidarymo ceremoniją.

„Galbūt tai nėra pelnyti kaltinimai – mūsų veiksmai buvo tiksliai nukreipti, kad sušvelnintų sukrėtimus, kuriuos patyrė ekonomika. Bet būdami visos euro zonos centrinis bankas turime labai atidžiai įsiklausyti, ką sakom visi mūsų piliečiai“, – pabrėžė jis.

Italas, vadovaujantis ECB nuo 2011 metų, kalbėjo atidarant įspūdingą 185 metrų aukščio ir 1,3 mlrd. eurų kainavusį pastatą, į kurį banko darbuotojai persikėlė jau praeitų metų pabaigoje.

Aplink pastatą buvo nustatyta saugumo zona, apjuosta užtvaromis ir spygliuota vieta, o prie jos susirinkę šimtai aktyvistų įsitraukė į įnirtingus susirėmimus su policija, padeginėdami automobilius, svaidydami akmenis ir daužydami langus. Vėliau trečiadienį antikapitalistiniai judėjimai ir profsąjungos planuoja surengti didelį mitingą ir eitynes Frankfurto centre.

Kalbėdamas maždaug šimtui kviestinių svečių, M.Draghi pripažino, kad „žmonės išgyvena labai sunkius laikus“ ir atkreipė dėmesį į apklausas, rodančias, kad žmonės dabar jaučiasi gyvenantys blogiau negu gyveno prieš krizę.

„Suprantu, kad motyvuoja tokį požiūrį, kodėl žmonės nori matyti pokyčius“, – sakė ECB vadovas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją