M. Draghi teigia esąs "optimistiškai" nusiteikęs dėl bendrosios valiutos zonos rodiklių. Savo kalboje Frankfurte jis nurodė: "Daugiausiai rodikliai informuoja, kad įsitvirtina tvarus atsigavimas. Toks poveikis išliks dar kurį laiką, o tai reiškia, kad dėl būsimųjų rodiklių galime būti ramūs".

"Visgi tai nereiškia, kad galime užmigti ant laurų. Priešingai, kylantis atsigavimas mums atveria galimybių langą", - kalba ECB vadovas. Norint išlaikyti tvirtą valiutos sąjungą, būtina užtikrinti "spartesnius žingsnius suderinant institucijų darbą".

"Turime tolti nuo taisyklių ir gairių nacionalinei ekonomikos politikai sistemos judėti prie suverenumo pasidalinimo tarp bendrųjų institucijų sistemos. Šio proceso metu turime stiprinti demokratinę Europos atskaitomybę savo piliečiams, o ši automatiškai sustiprins mūsų politinę sąjungą".

Pinigų politika jau suteikia galimybių siekti šių tikslų, kalba M. Draghi, turėdamas omenyje didelio masto kiekybinio švelninimo (QE) programą, pradėtą ECB vykdyti šio mėnesio pradžioje.

"Dabar tik nuo vyriausybių priklausys, kaip jos pasinaudos šia galimybe ir ar užtikrins pasiektų pagerėjimų tvarumą", - pabrėžia ECB vadovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)