Kaune tiesioginiuose mero rinkimuose laimėjo „Vičiūnų grupės“ akcininkas ir valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis, o Kėdainiuose naujuoju meru išrinktas pagardų gamintojos „Daumantai LT“ direktorius Saulius Grinkevičius.

Tačiau šiems vadovams sėdus į merų kėdes, laisvų etatų įmonėse neatsiras. Tvirtinama, kad juos pakeis žmonės iš vidaus.

Vienos didžiausių Lietuvos verslo grupių „Vičiūnų įmonių grupės“ steigėjas ir valdybos pirmininkas V. Matijošaitis tvirtino ramiai paliekantis vadovavimą nuo 1991 m. kurtame versle. Jis ir toliau liks įmonių grupės akcininkas.

„Vičiūnų įmonių grupėje“ kiekvienas žmogus turi sau pakaitalą ir kiekvienas užsiaugina sau pamainą. Aš drąsiai atsistosiu ir išeisiu. Tai bus žmogus iš įmonės vidaus, pas mus dauguma vadovų yra užauginti mūsų įmonėje. Didelėje kompanijoje vienas vadovas tikrai nieko nereiškia, svarbiausia yra komanda, kuri yra branginama“, - DELFI komentavo jis.

Išrinktasis Kauno meras tvirtino vėliau pranešiantis, kas užims jo vietą įmonių grupės valdybos pirmininko pareigose.

Tuo metu „Daumantai LT“ darbuotojai jau žino, kas bus naujasis jų vadovas.

„Mūsų įmonės struktūra yra tokia, kad mes esame trys akcininkai bendraturčiai ir daug metų vienas kitą keičiame, kai išvykstame į ilgesnes keliones. Taigi mano kolega Romanas Seliava, šiuo metu einantis technikos direktoriaus pareigas, be problemų užims direktoriaus pareigas“, - DELFI sakė S. Grinkevičius.

Jis tvirtino ramiai ketveriems metams paliekantis daugiau nei dvidešimt metų kurtą verslą.

„Mūsų įmonėje tikrai viskas yra gerai sustyguota. Netgi anksčiau, kai žurnalistai lankydavosi pas mus, stebėdavosi, kad mes ne kaip lietuviai, per 24 metus nei susipykome, nei išsidraskėme. Matyt, sutapo ir charakteriai, ir požiūriai, taigi versle viskas gerai ir jaučiuosi ramus“, - kalbėjo išrinktasis Kėdainių meras.

Bendrovę „Daumantai LT“ valdo trys akcininkai: Robertas Neimontas, S. Grinkevičius ir R. Seliava.

DELFI primena, kad antrajame tiesioginių mero rinkimų ture visuomeninio rinkimų komiteto „Vieningas Kaunas“ iškeltas V. Matijošaitis gavo 62,68 proc. dalyvavusių rinkėjų balsų, o ankstesnis miesto meras, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos kandidatas Andrius Kupčinskas liko antras, gavęs 36,06 proc. balsų.

Tuo metu Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) iškeltas S. Grinkevičius Kėdainiuose pateikė sensaciją, nugalėjęs Darbo partijos iškeltą Nijolę Naujokienę. S. Grinkevičių palaikė 53,49 proc., N. Naujokienę – 45,36 proc. rinkėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)