„Ta investicija galbūt nėra tokia, kokia ji galėjo būti, prisiminus, ką jie čia planavo, vis tiek reikia pasveikinti „Investuok Lietuvoje“ su tokia sėkminga pasaulinės gigantės pritraukimo pradžia. Tai galėjo būti didelis duomenų centras, tai būtų ne tokio masto investicijos, bet niekas nesako, kad atėjus čia, pamačius geras investavimo galimybes, kad tai yra šalis, turinti daug talentingų žmonių – nežinia, kokie planai galės atsirasti vėliau“, - laidoje „Aktualioji valanda“ penktadienį sakė R. Skyrienė.

Pasak jos, įmonei įkėlus vieną koją, gali atsirasti ir rimtesnių planų:

„Prisiminkime, kaip į Lietuvos rinką ėjo „Barclays“ su savo centru. Tuo metu planai buvo turėti 200 darbuotojų ir tiek, o dabar jau siekiam tūkstančius. (...) Startas yra kuklus, bet paprastai, kai esi jau valstybėje, susipažįsti su jos verslo sąlygomis, kitaip gali įvertinti savo galimybes, tai gali būti gera pradžia“, - teigė R. Skyrienė.

Verslo konsultanto Ginto Umbraso teigimu, „Google“ atėjimas yra labai pozityvi žinia tiek Lietuvai, tiek verslui Lietuvoje, tiek visai verslo kultūrai.

„Bet kurios tarptautinės kompanijos atėjimas mūsų šaliai duoda naujas galimybes. Kompanija neuždara. Net jei ji šiandien ir neturi darbuotojų iš Lietuvos, praeis kuris laikas ir tikrai ten atsiras ne vienas ir ne du lietuvių žmonės, kurie dirbs toje kompanijoje“, - teigė jis.

Padirbę tokioje kompanijoje, žmonės, anot G. Umbraso, perima pasaulinės kompanijos kultūrą:

„Žmonės, padirbę tokioje kompanijoje, paprastai įgauna įgūdžių ir arba pereina dirbti į kitas lietuviškas kompanijas ir ten tampa pasaulinės verslo kultūros atstovais, arba yra tie, kurie gali kurti savo verslus, jau vadovaudamiesi tarptautinėje kompanijoje įgyta patirtimi. Visais atvejais tai – tik sveikintinas reiškinys“, - sakė jis.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.