Tai EK pareiškė, atsakydamos į europarlamentaro Bronio Ropės užklausą. Komisija tikina, kad sieks, jog šalys nesudarytų dvišalių susitarimų.

„Paaiškėjo, kad pastaraisiais mėnesiais įvyko dvišalių ES valstybių narių ir Rusijos susitikimų sanitarijos ir fitosanitarijos klausimais, apie kuriuos Komisijai ar kitoms valstybėms narėms nebuvo pranešta. Komisija ir toliau stebės, kad eksporto į Rusiją sertifikavimas būtų atliekamas laikantis eksporto sanitarinių sąlygų, dėl kurių susitarta ES lygmeniu. Komisija siekė ir toliau sieks, kad valstybės narės nesudarytų šios srities dvišalių susitarimų su Rusija“, - teigiama EK pranešime.

EK taip pat nurodo, kad išnagrinės galimus dvišalius susitarimus.

Dėl galimų dvišalių kitų ES valstybių susitarimų su Rusija Baltijos šalys ir Lenkija išreiškė nepasitenkinimą sausį. Tuomet įtarimų valstybėms sukėlė EK generalinio direktorato vadovo Ladislavo Miko laiškas „Rosselchoznadzor“ vadovui Sergejui Dankvertui, kuriame, anot Lietuvos pareigūnų, Rusijai siūloma tartis su atskiromis šalimis. Po to EK keletą kartų patikino valstybes nares, kad atskirų sutarčių su Rusija valstybės narės sudaryti negalės ir ES kalbės vienu balsu.

Rusija pernai rugpjūtį paskelbė maisto produktų embargą iš Europos Sąjungos.

Užsienio investuotojai aptarė sankcijas su Rusijos Dūmos atstovais

Tokių stambių užsienio įmonių kaip „ExxonMobil“, „Novartis“, „Metro Group“, „Nestle“, „Coca-Cola“, „PepsiCo“, „Ernst & Young“ atstovai ketvirtadienį susitiko Rusijos Dūmos pastate su žemųjų parlamento rūmų pirmininku Sergejumi Naryškinu. Apie tai praneša „RIA Novosti“.

„Šiandien čia, susitikime, atstovaujamos įmonės nori plėsti savo verslą, nori investuoti. Visos jos pasisako prieš sankcijų taikymą, nors šios įvestos beveik prieš aštuonis mėnesius“, – po susitikimo pareiškė Dūmos ekonomikos politikos komiteto vadovas Igoris Rudenskis.

Pareigūnas pridūrė, kad bendrovės, „žinoma“, laukia sankcijų atšaukimo, tačiau tuo pat metu nori plėsti savo verslo sritis ir rinkos dalį „nelaukdamos šių sankcijų atšaukimo“.

I. Rudenskis taip pat nurodo, kad susitikimo metu buvo kalbama apie tai, kiek įmonių ketina investuoti Rusijoje, kokiose jos teritorijose, užsienio bendrovės domėjosi ir kai kuriais įstatymų bazės aspektais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)