HRW nustatė faktų, liudijančių apie diskriminaciją ir profsąjungų nuostatoms prieštaraujančią praktiką šiose įmonėse. Organizacijos nuomone, trumpalaikės darbo sutartys gali trukdyti darbuotojams ginti savo teises.

HRW teigė turinti įrodymų, kad darbuotojai yra verčiami dirbti viršvalandžius, nėščiosios diskriminuojamos.

HRW ištyrė sąlygas 73 Kambodžos įmonėse, apklaususi daugiau nei 340 žmonių.

"Marks & Spencer" viešai neatskleidžia savo tiekėjų, bet, HRW duomenimis, 13 iš minėtų 73 įmonių tiekė prekes Didžiosios Britanijos mažmeninės prekybos milžinei.

"Mums nepateikta jokių faktų, įrodančių šias pretenzijas, - sakė "Marks & Spencer" atstovas. - Jeigu HRW mums pateiks bent kokių įrodymų, mes, žinoma, juos ištirsime".

Mažmenininkė tvirtina, kad jos tiekėjai laikosi griežtų etikos standartų, tai yra siekia "užtikrinti geras darbo sąlygas, pagarbų elgesį su darbuotojais, viršvalandinio darbo limitus, sąžiningą atlygį už darbą".

"Visos mūsų tiekėjos yra reguliariai tikrinamos trečiosios šalies, nepriklausomų auditorių", - sakė bendrovė. M&S įsipareigojo paskelbti savo tiekėjų sąrašą 2016 metais.

"Adidas" ir H&M jau viešai atskleidė savo tiekėjus, ir, pasak HRW, "Adidas", "Gap" ir H&M "dėmesingai apsvarstė visas įmanomas priemones ataskaitoje nurodytoms problemoms spręsti".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)