Rusijos sostinės administracija ketina pasiūlyti sunkiai besiverčiantiems gyventojams naują socialinę paslaugą – vyrą valandai, rašo „The Moscow Times“.

Tokie savivaldybės užsakymu pasamdyti vyrai turėtų dirbti namų ūkio darbus, kurie paprastai priskiriami vyriškajai lyčiai, pavyzdžiui, sutaisyti varvantį čiaupą ar pakabinti lentynas, vietinei žiniasklaidai sakė Maskvos savivaldybės socialinės apsaugos viršininko pavaduotojas Andrėjus Beštanko.

Šios socialinės paslaugos bus teikiamos nemokamai nepasiturintiems Maskvos gyventojams, o taip pat visiems norintiems taikant nedidelį mokestį.

Maskvoje jau yra panašias paslaugas teikiančių įmonių privačiame sektoriuje.

Vyras vienai valandai“ yra viena iš Maskvoje tokias paslaugas teikiančių įmonių, kuri siūlo „jaunus ir stiprius vyrus, turinčius tam tikrų techninių sugebėjimų“. Šie darbuotojai per sutartą laiką turėtų atlikti visus vyriškus namų ūkio darbus, rašoma įmonės interneto puslapyje.

Jeigu šios įmonės įmonės pardavimai iš tiesų yra geri, atrodo, kad Maskvos vis dar nepasiekė „pasidaryk pats“ idėjos ar moterų emancipacija.

„Jūs ką tik praleidote ilgas valandas parduotuvėje, kurioje bandėte priderinti šviestuvą prie savo prieškambario dekoro“ , – rašoma įmonės interneto svetainėje.

„Bet jūs esate graži moteris su nuostabiu manikiūru ir tikrai nesate pasiruošusi susidurti su zvimbiančiu ir siaubingai vibruojančiu grąžtu. Kas gali jums pagelbėti?“

„Stiprūs vyrai, besivadinantys „tavo vyras – valandai“, yra pasiruošę bet kada atvykti į jūsų namus“ , – teigiama įmonės reklaminiame skelbime.

Nepaisant šioje reklamoje reiškiamų lyčių stereotipų, įmonės atstovas vietinei žiniasklaidai tikino, kad tokios paslaugos populiariausios jaunų šeimų arba senyvo amžiaus žmonių tarpe.

Maskvos miesto administracija šiuo metu savo gyventojams siūlo darbuotojus, kurie gali nudirbti platų spektrą namų ūkio darbų vyresniems ar negalią turintiems asmenims. Šie darbai paprastai Rusijoje įvardijami kaip „moteriški“ tai – maisto gaminimas ar namų tvarkymas.

Remiantis įmonės interneto svetainės duomenimis, paslaugų kainos svyruoja nuo 60 rublių (0,91 Eur) už patalynės keitimą iki 230 (3,49 Eur) rublių už maisto gaminimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)