„Jie išsaugos principus, o mes – sveikatą“, – pareiškė A. Puškovas, skelbia newsru.com.

A.Kudrinas prisiminė, kad amerikiečių bendrovės Rusijoje perka žaliavų ir sukuria darbo vietų. „Puškovas greičiausiai neturi žalio supratimo, kad net 85 proc. žaliavų „McDonald‘s“ produkcijai tiekia daugiau nei 160 rusų bendrovių, o „Coca-Coca“ Rusijoje įsigyja daugiau nei 75 proc. žaliavų. Be darbo liktų dešimtys tūkstančių žmonių – tiesiog nuostabi antikrizinė programa“, – pareiškė buvęs Rusijos finansų ministras.

A.Kudrinas savo paskyroje socialiniame tinkle taip pat parašė, kad, „jeigu dėl kai kurių deputatų daromo politinio spaudimo dalis JAV aukštųjų technologijų bendrovių apribos tiekimą į mūsų šalį, tai skaudžiai smogs Rusijos pramonei“.

„Coca-Cola“ pasiūlė A. Puškovui apsilankyti bet kurioje iš 12 bendrovės gamyklų, RBK cituoja „Coca-Colos“ viešųjų ryšių ir komunikacijos vadovę Rusijai, Ukrainai ir Baltarusijai Anną Kozlovskają.

Aleksejus Kudrinas
„Mūsų bendrovėse dirba 13 tūkst. žmonių, netiesiogiai darbuojasi per 80 tūkst. žmonių, „McDonald‘s“ dirba 40 tūkst. žmonių. Jeigu skaičiuotume ir dirbančiųjų šiose bendrovėse šeimas, tai, iš Rusijos pasitraukus „Coca-Colai“ ir „McDonald‘s“, be darbo ir pajamų liktų per milijonas vietinių“, – pabrėžia A. Kozlovskaja.

Bendrovė A. Puškovo raginimą išgelbėti Rusiją nuo „Coca-Colos“ ir „McDonald‘s“ produkcijos vertina kaip populistinę ir Rusijos valdžios pozicijai, kurios esmė į šalies ekonomiką pritraukti kuo daugiau tiesioginių investicijų, prieštaraujančią nuomonę. „Tokie pareiškimai visai nepadeda mūsų šaliai „Doing Business“ reitinge“, – pareiškė A. Kozlovskaja.

Vieną iš savo gamyklų Rusijoje, esančią Žemutiniame Naugarde, „Coca-Cola“ visgi nusprendė uždaryti, tačiau ne dėl ekonominių, o dėl politinių priežasčių.

Kovą buvo sustabdytas dviejų minėtosios gamyklos gamybos linijų darbas, gamyba iš Žemutinio Naugardo buvo perkelta į kitas penkias gamyklas. Priminsime, kad anksčiau buvo skelbta, kad „Coca-Colos“ prekės ženklo produkcijos pardavimai 2014 metais Rusijoje smuktelėjo 1 proc. Dar prieš metus pardavimų augimas siekė 5 proc.

Naujausioje ataskaitoje „Coca-Cola Hellenic“ kaip pagrindinį veiksnį, lemiantį sumenkusias Rusijos gyventojų pajamas, įvardijo „sudėtingą geopolitinę situaciją ir bendrąsias makroekonomikos tendencijas“.

Kovo 4 dieną JAV prezidentas Barackas Obama priėmė sprendimą dar metams pratęsti Amerikos Rusijai taikomų sankcijų galiojimą. Sankcijos apima ribojimus konkretiems asmenims bei įvairius draudimus bendrovėms, veiklą vykdančioms konkrečiose srityse. Sankcijos pritaikytos ir didžiausiems Rusijos bankams (įskaitant VEB ir VTB) bei tokioms bendrovėms kaip „Gazprom“ ir „Rosneft“. Pirmosios sankcijos Rusijai smogė iš karto po Krymo aneksijos, nors daugiau sankcijų Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos Maskvai pritaikė 2014 metų rugsėjį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)