Tuo metu pats A. Kondrusevičius tvirtina, kad šie kaltinimai tėra eilinė viešųjų ryšių akcija prieš gegužę vyksiantį visuotinį narių suvažiavimą.

Kaip rašoma asociacijos pranešime spaudai, Revizijos komisija nustatė, kad atlikus galimai fiktyvų darbo santykių nutraukimą ir prezidentą vėl įdarbinus kitą dieną, A. Kondrusevičiui buvo priskaičiuota išmokėjimui 99 956,68 Lt suma ir tuo padaryta didelė turtinė žala asociacijai ir viešajam interesui.

A. Kondrusevičius skyrė R. Malkui 118 301,53 Lt dydžio kompensaciją, pasirašęs darbo sutarties pakeitimą be prezidiumo patvirtinimo. „Linava" nurodo, kad tai padaryta viršijant jam suteiktus įgaliojimus.

„Linavos“ prezidiumo nariai nutarė teikti pareiškimus Generalinei prokuratūrai, Specialiųjų tyrimų tarnybai ir vidaus reikalų ministrui dėl minėtų faktų.

Taip pat, kaip teigiama pranešime, kitas atvejis, kurį nuspręsta perduoti teisiniam vertinimui, yra dėl galimai neteisėtų „Linavos“ prezidento veiksmų, asociacijai apmokant bendrovės „Transvelas“ pateiktas sąskaitas už pervežimo paslaugų teikimą (iš viso už 1 668 711,73 Lt).

Revizorės nustatė, kad asociacijoje nerasta jokių dokumentų, pagrindžiančių sąskaitų apmokėjimą, o „Transvelas“ į Revizijos komisijos prašymus paaiškinti, kokias paslaugas įmonė teikė asociacijai, iki šiol nereagavo.

Taip pat pažymėta, kad apmokėjimas vyko 2-3 kartus didesnėmis nei rinkos norma kainomis, todėl Revizijos komisijos išvadoje teigiama, kad tokie pinigų pervedimai laikytini galimai neteisėtais, A. Kondrusevičiui piktnaudžiaujant savo, kaip prezidento, padėtimi.

Gavo atostoginius

Tuo metu pats A. Kondrusevičius DELFI šį pranešimą vadino viešųjų ryšių akcija ir noru jį paspausti.

„Jaučiuosi visiškai teisus, tai tiesiog yra spaudimo įrankis. Pasibaigus kadencijai man buvo išmokėta kompensacija už nepanaudotas atostogas", - komentavo jis.

Paklaustas, kodėl jį gali norėti spausti, asociacijos vadovas sakė, kad jau kurį laiką asociacijoje yra dalis jam oponuojančiųjų.

„Asociacijoje jau senokai vyksta stiprios politinės vidaus kovos, o dabar artėja regioniniai narių susirinkimai ir vežėjų kongresas, prieš kurį bandoma sukelti šurmulį iš piršto laužtais kaltinimais man. Visus dokumentus dėl minimų dalykų esu pateikęs, tą patvirtina ir asociacijos audito išvados, tad tai yra ne kas kita, o viešieji ryšiai“, - kalbėjo A. Kondrusevičius.

Jis tvirtina, kad ankstesni kreipimaisi į įvairias institucijas baigėsi visišku fiasko, vežėjai ir praėjusiame kongrese išreiškė jam pasitikėjimą ir išrinko asociacijos „Linava“ prezidentu.

„Yra dalies prezidiumo nepasitenkinimas mano išrinkimu į prezidento postą, niekaip negalime susitarti dėl bendro darbo. Aš jiems sakiau: einame į rinkimus, jeigu negalime dirbti kartu, pasitikrinsime kuo pasitiki vežėjai. Matyt, išsigando. Jie sako, kad nori prezidiume pasilikti.Tai jau nėra pirmas bandymas suteršti mano reputaciją“, - dėstė A. Kondrusevičius.

Mečislavas Atroškevičius, Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava" krovininio transporto tarybos narys teigia, kad kaltinimai A. Kondrusevičiui – kerštas už iškeltas bylas dėl galimai nesąžiningo elgesio ir sukčiavimo.

Pasak jo, lygiai prieš metus - 2014 m. pavasarį asociacijos „Linava“ Revizijos komisijos nariams Vidmantui Pelėdai, Alicijai Monkevič ir Mykolui Drėgvai buvo pareikšti oficialūs teisėsaugos įtarimai pagal įvairius Baudžiamojo kodekso straipsnius už dokumentų klastojimą, sukčiavimą ir piktnaudžiavimą.

Iš viso revizoriai galėjo gauti apie 36,7 tūkst. litų jiems nepriklausančių pajamų, galimai suklastojo darbo sutartis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)