Pagal penktadienio susitarimą reformų plano projektui turi pritarti tarptautiniai kreditoriai. Euro grupė įpareigojo Graikiją iki vasario 23 d. parengti reformų sąrašą laikantis galiojančių Atėnų įsipareigojimų. Tik jį patvirtinus, Graikija galės gauti kitą lėšų dalį pagal ES stabilizavimo fondo (EFSF) programą. 

Analitikų nuomone, jeigu nepavyktų susitarti, atsinaujintų nerimas dėl galimo Graikijos pasitraukimo iš euro zonos.

Anot Graikijos vyriausybės patarėjo Nikos Pappaso, sąraše numatytos priemonės, skirtos sustabdyti mokesčių vengimą ir racionalizuoti valstybės tarnybą.
Vokietijos laikraštis "Bild", cituodamas artimai su Graikijos vyriausybe susijusius šaltinius, rašo, kad Graikija, įvedusi kovos su mokesčių vengimu priemones, siekia susigrąžinti 7,3 mlrd. eurų. 

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas Walteris Steinmeier „Bild" sakė, kad penktadienį su Europos finansų ministrais pasiektas susitarimas dėl paramos pratęsimo suteikė regionui „nedidelio atokvėpio, ne daugiau".

„Dabar viskas priklausys nuo Atėnų", - pridūrė jis.

Graikijos reformų sąrašui turi būti pritarta iki antradienio, kai euro zonos nariai ketinai ratifikuoti sprendimą dėl paramos pratęsimo.

Graikijos finansų ministras Yanis Varoufakis pabrėžė, kad „susitarimas žlugs", jeigu reformų sąrašui nebus pritarta.

Penktadienį Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble pabrėžė, kad Graikijai nebus skiriama jokių naujų lėšų, kol susitarimo sąlygų nebus laikomasi.

Graikijos premjeras Alexis Tsipras šeštadienį kreipimosi per televiziją metu taip komentavo penktadienio susitarimą: esą jo vyriausybė „laimėjo mūšį, ne karą". Jis pavadino susitarimą „svarbia derybų sėkme", bet perspėjo, kad „ateityje laukia ilgas ir sunkus kelias".

DELFI primena, kad vasario 28 d. baigia galioti dabartinė fiansavimo programa Graikijai.