Šią savaitę bendrovė pasirašė sutartį su Baltarusijos statybininkais. 4 tūkst. kv. m ploto parduotuvė turėtų iškilti Vitebske. Į vieną kvadratinį metrą be įrangos planuojama investuoti apie 900 JAV dolerių, taigi bendra investicija į statybas siektų apie 3,6 mln. JAV dolerių.

Naująjį prekybos tinklą „Norfa“ kuria kartu su viena Baltarusijos didmenine bendrove.

„Norfos mažmenos“ valdybos pirmininkas Dainius Dundulis DELFI sakė, kad naujosios parduotuvės statybos turėtų prasidėti maždaug po mėnesio, o duris klientams ji galėtų atverti po 1,5 metų.

„Plėstis Baltarusijoje nusprendėme dėl to, kad kaimyninės šalies rinka yra kur kas tuštesnė nei kitų šalių“, - komentavo jis.

Šiuo metu krentant nacionalinės valiutos vertei ir stabdant gyventojų paniką Baltarusijoje ribojami antkainiai maisto produktams, taikomas 20 proc. komisinis mokestis keičiant užsienio valiutą, o nuo kovo planuojama apskritai riboti atsiskaitymus užsienio valiuta.

Pasiteiravus, ar įmonė nebijo investuoti į tokią rinką, D. Dundulis sakė: „Žinoma, bijome dėl jų perkamosios galios kritimo, tačiau nusprendėme rizikuoti“.

Kol kas dar nenuspręsta, kaip vadinsis naujoji parduotuvė.

„50 proc. tikimybė, kad bus „Norfa“, 50 proc. - kad rinksime baltarusišką pavadinimą“, - sakė D. Dundulis.

„Norfos“ mažmena valdo valdo 135 parduotuves visoje Lietuvoje.

DELFI primena, kad Baltarusijoje jau stovi ne viena lietuvių verslininkų inicijuota parduotuvė.

Lietuvos statybinių ir buities prekių prekybos tinklas „Senukai“ kartu su Suomijos koncernu „Kesko“ Baltarusijoje valdo statybinių medžiagų prekybos tinklą „Oma“.

2013 m. Minske atidarytas lietuvių pastatytas ir valdomas prekybos centras „Bonus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)