Dokumente teigiama, kad, 2013 metų duomenimis, banko sisteminės rizikos rodiklis siekė 5,05 proc., o kuo didesni šie skaičiai, tuo bankas tampa didesniu galimu kliuviniu finansų sistemai. Antroje vietoje nurodomas "Citigroup" (4,27 proc.), trečioje - "Bank of America" (3,06 proc.). Į pirmąjį penketuką taip pat patenka "Morgan Stanley" (2,6 proc.) bei "Goldman Sachs" (2,48 proc.).

Iš viso į tarnybos sudarytą sąrašą pateko 33 Jungtinių Valstijų bankai, kurių aktyvai, kartu sudėjus, siekia daugiau kaip 250 mlrd. JAV dolerių. "Tai bankai, kurių krachas sukeltų grėsmę tarptautinei finansų sistemai", - pabrėžiama tyrime.

Sisteminė rizika vertinama atsižvelgiant į tokius veiksnius kaip banko struktūros sudėtingumas, jo dydis, tarptautiniu mastu vykdomų operacijų apimtys. Vertinimo metodiką sukūrė Bazelio bankų priežiūros komitetas.

Finansinių tyrimų tarnyba buvo JAV įsteigta po 2007-2009 metų krizės. Jos nariai padeda regiono centriniam bankui analizuoti finansų rinką.

"JPMorgan" laikomas viena seniausių ir stambiausių pasaulio finansų institucijų. Bendrovės aktyvų vertė siekia apie 2,4 trln. JAV dolerių. 2013 metais į banką ne kartą nukreipė savo taikinį žiniasklaida - nemažai įvairių pretenzijų kilo iš JAV valdžios pusės. Banko veiklą tyrė mažiausiai aštuonios skirtingos federalinės institucijos ir įvairūs finansų sferos reguliavimo pareigūnai. Iš viso bankui teko sumokėti daugiau kaip 13 mlrd. JAV dolerių sudarančią baudą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)