Pasak jos, smūgį patyrę Lietuvos turizmo sektoriaus atstovai nutarė geriau patylėti, kad Rusijos žiniasklaida neiškraipytų žodžių.

„Kaip čia buvo labai didelis ažiotažas dėl pieno, dėl kitų, dėl mėsos perdirbėjų – labai keista, kad niekas nekalbėjo apie turizmą, nes buvo ženklus sumažėjimas, kuris mūsų šakai padarė labai didelius nuostolius, lygiai taip pat kaip pienininkams ar mėsininkams. Kažkodėl turizmas pas mus traktuojamos kaip kažkokios pramogos, o ne kaip rimta ūkio šaka“, - laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo E. Šiškauskienė.

Pasak jos, turbūt nė viena Bendrijos šalis nėra taip priklausoma nuo Rusijos turistų kaip Lietuva – šie šalyje sudarė apie 19 proc., o dabar kritimas, anot E. Šiškauskienės yra tikrai ženklus. Visgi ji pažymi, kad sektoriaus atstovai nesėdi vietoje, o dirba, dairydamiesi naujų rinkų. „Mes nuo rudens pradėjome strateguoti kartu su Turizmo departamentu ir Ūkio ministerija, ir su oro uostais labai stipriai dirbame, ieškodami naujų krypčių, ir akis nukreipiame labiausiai į Skandinaviją“, - teigė E. Šiškauskienė.

Be to, ji pažymi, kad dalyvaudama tarptautiniuose renginiuose pastebi, kad tikrai nėra taip, kad užsieniečiai mato Lietuvą kaip baubą ir tapatina su Ukraina.

„Visi tą problemą supranta, bet kad iš to darytų siaubą ir užmirštų Lietuvą, tikrai taip nėra“, - kalbėjo E. Šiškauskienė.

Laida „Aktualioji valanda“ transliuojama darbo dienomis 17.05 val.