„Komunalinių paslaugų mokesčių skirtumai yra dideli - pavyzdžiui, vidutinė šilumos kaina skiriasi nuo beveik 11 euro centų už kilovatvalandę Neringos savivaldybėje iki beveik 5 euro centų Utenos rajone. Kaip ir praėjusiais metais, brangiausiai už komunalines paslaugas moka Prienų ir Neringos gyventojai, pigiausiai - Pasvalio ir Rokiškio rajonų gyventojai“, - antradienį spaudos konferencijoje sakė „Swedbank“ asmeninių finansų instituto vadovė Lietuvoje Odeta Bložienė.

Pasak jos, vertinant savivaldybes pagal gyventojų pajamas, mažiausi atlyginimai išlieka Šalčininkų, Zarasų ir Kalvarijų rajonuose (apie 400 eurų per mėnesį), didžiausi - Vilniuje, Klaipėdoje ir didžiuosiuose pramonės centruose (apie 600 mln. eurų).

„Darbo užmokestis pernai išaugo beveik visose savivaldybėse, išskyrus Elektrėnų ir Mažeikių savivaldybes. Per metus labiausiai atlyginimai augo Trakų rajone, Pagėgiuose ir Marijampolės rajone, lėčiausias augimas fiksuotas Akmenėje, Alytuje, Šalčininkuose ir Klaipėdos rajone“, - kalbėjo O.Bložienė.

Anot jos, atlyginimų skirtumas bei galimybės įsidarbinti skatina vidinę migraciją iš atokesnių šalies rajonų į sparčiai augančius bei daugiau galimybių įsidarbinti turinčius regionus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)