Kaip primena laikraštis, bankas buvo priverstas pripažinti, kad jo Šveicarijos padalinys galėjo aptarnauti asmenų, vengusių mokėti mokesčius, sąskaitas ir kad per 100 tūkst. klientų iš įvairių pasaulio šalių duomenys pateko žiniasklaidos akiratin.

Didžiosios Britanijos iždo sekretorius Davidas Guake'as pareiškė, kad šią informaciją Prancūzijos valdžia perdavė britų Mokesčių inspekcijai (HMRC) 2010 metais, nurodžiusi "griežtas sąlygas": tada ministerijai neleista teikti minėtos informacijos kitoms teisėsaugos institucijoms.

Todėl, patikslino D. Guake'as, ministerija negalėjo patraukti atsakomybėn asmenų už tokius galimus pažeidimus kaip pinigų plovimas. Dabar Prancūzijos valdžia patvirtino, kad teiks visą būtiną paramą HMRC, idant ši turėtų galimybę panaudoti nurodytą informaciją.

Pasak britų šaltinių, sprendimas pradėti prieš HSBC teisminį tyrimą šiuo metu nepriimtas. HSBC atsisakė komentuoti naujo tyrimo galimybę Britanijoje, bet patikino, kad sutinka bendradarbiauti su visomis atitinkamomis institucijomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją