Ankstesnių trijų mėnesių augimas taip pat buvo iš esmės peržiūrėtas. Naujausiais duomenimis, šalies BVP šiuo laikotarpiu augo ne 5,3, o 8,2 proc.

Be to, Indijos statistikos ministerija padidino savo metinę ekonomikos augimo prognozę iki 7,4 proc. Naudojant naują formulę anksčiau buvo prognozuojamas 6,9 proc. BVP prieaugis, o dar anksčiau, naudojant seną formulę, - 4,7 proc. prieaugis.

Naujasis šalies BVP skaičiavimo metodas, įvestas šių metų sausį, šalyje sutrikdė analitikus.

Indija tvirtina, kad nauja skaičiavimo formulė labiau atitinka tarptautinius standartus. Tačiau analitikai tvirtina, kad naujieji duomenys neapima kitų ekonominių rodiklių, įskaitant pramonės gamybos rodiklius.

Indijos ekonomikos augimo tempai pastaraisiais metais buvo lėčiausi nuo devintojo dešimtmečio, siekiantys 5 proc., - toks augimo lygis tokioje šalyje buvo laikomas nepakankamai sparčiu, siekiant užtikrinti naujų darbo vietų augimą milijonams jaunų žmonių.

Optimistinės nuotaikos šalyje išaugo atėjus į valdžią naujajam šalies premjerui Narendrai Modžiui kuris pažadėjo imtis priemonių augimui skatinti. Tačiau šalyje vis dar neįgyvendintos pažadėtos reformos, kurios iš esmės atgaivintų šalies ekonomiką.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją