„Europos burės 2014“ geriausių projektų rinkimuose išrinkti ir įvertinti didžiausią naudą žmogui, kraštui, visuomenei ir valstybei teikiantys ES fondų investicijų Lietuvoje projektai ir jų vykdytojai. Tai - finalinis renginys, apibendrinęs praėjusį 2007-2013 m. finansavimo laikotarpį ir žymintis perėjimą į naujojo 2014-2020 m. laikotarpio pradžią.

Šiais metais nominacijoms buvo pateikti net 176 projektai, iš kurių kompetentinga komisija atrinko 27 įdomiausius, geriausius ir naudingiausius projektus.

Vertinimo komisiją sudarė kvalifikuoti įvairių valstybės gyvenimo ir veiklos sričių ekspertai, specialistai ir visuomenės nuomonės lyderiai – Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto, Baltijos aplinkosaugos forumo, Lietuvos inovacijų centro, „Transparency InternationalLietuva, Lietuvos savivaldybių asociacijos, Lietuvos pramonininkų konfederacijos atstovai.

„Europos burių“ nugalėtojus skirtingose apdovanojimų kategorijose rinko Lietuvos piliečiai. Už vertingiausius 2007-2013 m. ES struktūrinių fondų lėšomis įgyvendintus projektus iš viso balsavo daugiau nei 35 tūkst. žmonių.

„Europos burės 2014“ konkurso nugalėtojai

Už atvertus kelius – projektas „Klaipėdos valstybinio jūrų uosto laivybos kanalo gilinimas ir platinimas“;
Už turiningą laisvalaikį ir geresnę gyvenimo kokybę – projektas „Kretingos dvaras alsuoja nauja gyvybe“;
Už atvirą komunikaciją – projektas „Pedagogų kvalifikacijos tobulinimas“;
Už suteiktas e. galimybes – projektas „Pranešimai policijai teikiami internetu“;
Už švarią aplinką – projektas „Išvalytos buvusios laivų kapinės“;
Už galimybę dirbti jaunimui – projektas „Studentų mokslinės veiklos skatinimas“;
Už galimybes tobulėti – projektas „Slengių daugiafunkcis centras“;
Už pažangų verslą – projektas „Kūrybinis inkubatorius ,,Kultūros fabrikas““;
Už inovacijas – projektas „Podoktorantūros stažuotės Lietuvoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)