Įsigaliojus Vakarų valstybių sankcijoms Rusijai, atpigus naftai, o taip pat paspartėjus infliacijai, galimybių Rusijos įmonėms gauti nebrangius kreditus verslui palaikyti ir vystyti  sumažėjo iki minimumo.  Visa tai sukėlė žymų bankrutuojančių įmonių kiekio augimą. Jei 2013 m. bankroto procedūros buvo pradėtos 28 972 įmonėms, tai pernai – jau 37 884 įmonėms. Ypač „derlingi“ buvo pernai metų spalis ir gruodis, kai bankrotų, lyginant su 2013 m., pagausėjo atitinkamai 56,5 ir 45,9 proc.

Tradiciškai daugiausia naujų bankroto bylų pradedama Maskvoje, Sankt Peterburge, o taip pat Maskvos bei Leningrado srityse. Tačiau didžiausias bankrotų augimas fiksuotas Nižnij Novgorodo srityje (augimas 69,6 proc.).

Tarp trijų didžiausių pagal aktyvus Rusijos kompanijų, kurioms iškeltos bankroto bylos, dvi statė objektus Sočio olimpiadai. Tai Omsko statybos įmonė OOO „NPO Mostovik", besispecializuojanti tiltų statyboje ir Krasnodaro OOO „Transkomstroi", Sočyje stačiusi olimpinį kaimelį žurnalistams.

Jei galimybių pigiau kredituotis nebus, o valstybės pagalba bus nepakankama, bankrotų Rusijoje 2015 m. turėtų dar pagausėti, todėl Lietuvos verslininkams, turintiems verslo ryšių mūsų Rytų kaimynėje, rekomenduojama įdėmiau stebėti ir priekabiau vertinti partnerių šioje šalyje ekonominę būklę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)