Ne vienerius metus veiklą Lietuvoje planuojantis mažų kainų strategiją pasirinkęs tinklas kalbasi su vietos gamintojais ir žada jiems galimybę prekes parduoti ir kitų šalių „Lidl" parduotuvėse.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos Ekonomikos ir finansų departamento vadovas Sigitas Besagirskas sako žinantis, kad „Lidl“ jau yra nusiteikęs žengti į Lietuvą.

„Lidl“ yra išsiuntęs darbuotojus į užsienio šalis stažuotis, jų intencija yra reali. Tikrai žinau, kad yra atsirinkę tiekėjus, jiems siūlys sąlygas ir motyvavimo sistemas“, - DELFI komentavo jis.

Lietuvos maisto produktų eksportuotojų asociacijos vadovas Giedrius Bagušinskas tvirtina, kad dauguma mūsų šalies gamintojų jau buvo nuvykę į susitikimą su šio tinklo atstovais.

„Prieš pusę metų labai daug Lietuvos įmonių buvo kviečiamos į susitikimus su „Lidl“ į Poznanę Lenkijoje. Susitikimų tikslas buvo aptarti bendradarbiavimo sąlygas su Lietuvos įmonėmis. Vyko teminiai susitikimai, dalyvavo ir žmonės, atsakingi už kitų „Lidl“ regionų veiklą. Buvo kalbama apie kainas, apie galimybes prekes tiekti Lietuvoje ir į kitas šalis“, - DELFI komentavo jis.

Pasak pašnekovo, „Lidl“ susitikimuose pasidarė savotišką rinkos tyrimą, tačiau kol kas kitų kontaktų su įmonėmis neturėjo.

„Lietuvos įmonės nori dirbti su „Lidl“, jos pateikė savo sąlygas, tačiau jos nepasiruošusios daryti kažkokių išimčių. Be abejo, bendradarbiavimas priklausys nuo sąlygų, nes be jo yra ir kitų tinklų“, - dėstė G. Bagušinskas.

Pagardus ir padažus gaminančios bendrovės „Daumantai LT“ generalinis direktorius Saulius Grinkevičius taip pat pripažino, kad įmonės pardavimų vadovas buvo susitikęs su šio tinklo atstovais.

„Buvo vienas pokalbis, tačiau kol kas nieko daugiau. Manau, kad dar yra šiek tiek per anksti konkretesniems veiksmams, jei planuoja atidaryti parduotuves 2016 m.“, - DELFI komentavo jis.

Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos vadovas Egidijus Mackevičius DELFI sakė negirdėjęs apie įmonių susitikimus su „Lidl“.

„Jeigu „Lidl“ suteiks galimybių, manau, kad įmonės jomis pasinaudos. Daug kas priklausys nuo jų tiekimo grandinės, nes, kaip žinote, jie tiekia įvairius produktus, nebūtinai iš tos šalies, kurioje yra parduotuvė. Jie pirmiausiai žiūri į pigumą“, - teigė jis.

Siūlys tiekti ir kitose šalyse

Bendrovės „Lidl“ atstovė spaudai Daina Balčiūnienė DELFI tiesiai neatsakė, ar jau deramasi su vietos tiekėjais, tačiau tvirtino, kad visuomet vietos gamintojų prekių galima rasti šio tinklo parduotuvėse.

„Visada orientuojamės į pagrindinį tikslą: patiekti mūsų klientams geriausios kokybės kasdienio vartojimo prekes už mažiausią kainą. Dėl šios priežasties visose šalyse, kuriose vykdome veiklą, turime savarankiškai veikiančius prekių pirkimų centrus. Tai reiškia, kad kiekvienoje šalyje bendradarbiaujame su vietos tiekėjais, kurie gali pasiūlyti geriausią kainos ir kokybės santykį. Savo partneriams siūlome galimybę tiekti prekes mūsų tinklui užsienyje“, - komentavo ji.

Taigi, pasak atstovės spaudai, dėl to ispaniškų prekių galima nusipirkti tinklo parduotuvėse visoje Europoje.

„Toks pats mūsų tikslas ir čia: siekiame vietos tiekėjams pasiūlyti galimybę tiekti prekes mūsų parduotuvėms Lietuvoje, o ateityje, galbūt, ir mūsų tinklui užsienyje“, - teigė D. Balčiūnienė.

Aktyviai „Lidl“ Lietuvoje renka ir savo komandą. Šiuo metu įmonės internetiniame puslapyje puikuojasi įvairūs darbo pasiūlymai profesionalams.

Anksčiau DELFI kalbinti nekilnojamojo turto specialistai svarstė, kad greičiausiai pirmosios šio tinklo parduotuvės duris Lietuvoje atvers, kai bus baigtos logistikos centro Kauno rajone statybos. Jų pabaigos laukiama šios vasaros viduryje.

O tuo metu skirtinguose Lietuvos miestuose dygsta tinklo parduotuvės. Pavyzdžiui, šiuo metu Vilniuje jau stovi dvi, o statomos arba projektuojamos dar šešios „Lidl“ parduotuvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (413)