"„PZU Lietuva“ puikiai įsilieja į mūsų verslą Baltijos šalyse ir suteikia mums kritinę masę rinkoje, kurioje tikimės solidaus augimo", - sako „Gjensidige“ grupės generalinis direktorius Helge Leiro Baastadas.

„PZU Lietuva“ pardavimas yra pernai įvykusio RSA grupės įmonių Baltijos šalyse įsigijimo projekto dalis. Įsigydami AB „Lietuvos draudimas“, įsipareigojome parduoti dalį savo verslo Lietuvos rinkoje. Noriu padėkoti visiems, su kuriais kūrėme šios bendrovės vertę. Tai labai svarbi diena PZU grupei. Esu laimingas, kad tarptautinės PZU plėtros sandorius baigiame taip greitai ir tokiomis palankiomis sąlygomis,“ – sakė PZU SA prezidentas Andrzejus Klesykas.

„Bendrovės „PZU Lietuva“ pardavimas nėra įprastas sandoris, nes PZU privalėjo tai atlikti, vykdydama Lietuvos Konkurencijos Tarybos reikalavimus. Aš ypač džiaugiuosi, kad mes sugebėjome įgyvendinti šį sandorį taip greitai – per tris mėnesius. Esame patenkinti sutarta kaina. Sklandūs RSA grupės įmonių įsigijimo ir „PZU Lietuva“ pardavimo sandoriai liudija mūsų kompetenciją naujoje – įmonių įsigijimo ir susijungimo – srityje“, - papildė PZU grupės viceprezidentas finansams Przemysławas Dąbrowskis.

„Gjensidige“ nurodo, kad grupės rinkos dalis Baltijos šalyse padidės nuo apytiksliai 7 procentų iki apytiksliai 13 procentų. Rinkos dalis Lietuvoje padidės nuo apytiksliai 7 procentų iki apytiksliai 21 procento.

Įsigyjamo verslo Lietuvoje pasirašytos draudimo įmokos 2014 metais sudarė apytiksliai 50 milijonų eurų. Apie 40 procentų visų apimčių sudarė įmokos iš fizinių asmenų ir apie 60 procentų iš juridinių asmenų.

Nurodoma, kad „PZU Lietuva“ padaliniai Estijoje ir Latvijoje bus atskirti iki sandorio pabaigos – jie nėra šio sandorio dalis.

"„PZU Lietuva“ įsigijimas atveria galimybes sinergijai visame mūsų versle Baltijos šalyse, be daugelio kitų dalykų, tai koordinavimas tiek IT sistemų, tiek žalų administravimo procesų, distribucijos tinklų, perdraudimo bei aptarnavimo funkcijų", – sako „Gjensidige“ vykdantysis technologijų ir plėtros viceprezidentas Kaare Østgaardas.

Anot jo, planuojamos investicijos į šias sritis, taip pat integravimo išlaidos - tai turėtų atsiliepti pelningumui, tačiau jau 2018 m. bus pasiektas norimas efektas.

Pagal susitarimą su pardavėju, galutinio sandorio uždarymo tikimasi 2015 metų trečiojo ketvirčio pradžioje, tai priklauso nuo to, kada bus gauti visi patvirtinimai iš atitinkamų institucijų. Dviejų bendrovių integravimo procesą tikimasi pradėti iš karto po to, kai galima bus užtikrinti, kad sinergija gali būti įgyvendinta kuo greičiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)