Vokietijos ekonomikos augimas labai svarbus Europos sąjungai, nes pastaroji yra vertinama apie 2,75 trilijono eurų ir sudaro daugiau nei penktadalį visos sąjungos ekonomikos. Palyginimui galima pasakyti, kad Vokietija pagal sukuriamą BVP yra didesnė nei Italija ir Ispanija kartu sudėjus.

Vokietijos optimizmas taip pat labai svarbus ir Lietuvai, nes į šią šalį iškeliauja apie dešimtadalis Lietuvoje sukurtų prekių eksporto arba du kartus daugiau nei į dažnai minimą Rusiją. Kitos pagrindinės Lietuviškos produkcijos eksporto rinkos yra Latvija bei Estija. Pastarosios dvi šalys yra regione, kuris sparčiausiai auga Europoje, o augantis Vokietijos optimizmas gali prisidėti prie spartesnio Lietuvos augimo, darbo vietų kūrimo ir tolimesnio atotrūkio nuo Vakarų Europos mažinimo.

Vokietijos investuotojų optimizmas taip pat auga. Investuotojų pasitikėjimo indeksas ZEW pakilo į aukščiausią tašką per paskutinius 11 mėnesius. Investuotojų pasitikėjimas labai svarbus, nes nuo to prasideda verslo pradžia.

Vokietija taip pat tikisi, kad ir vartojimas padidės. 2014 metais Vokietijos namų ūkių išlaidos augo 1,1 proc., o šiais metais augimo tempas gali padidėti iki 1,6 proc., kas prisidės prie infliacijos (kurios labai trūksta) lygio palaikymo ir papildomo verslo tempų didinimo.