Sausio 28 dieną Rusijos premjeras susitiks su regionų vadovais, su kuriais aptars minėtojo plano įgyvendinimo klausimus, skelbia newsru.com.

Kaip naujienų agentūrai ITAR-TASS pareiškė D. Medvedevo atstovė spaudai Natalija Timakova, visas kovos su ekonominės krize planas vyriausybės svetainėje internete bus paskelbtas sausio 28 dieną.

„Trečiadienį premjeras susitiks su frakcijos „Vieningoji Rusija“ nariais, su kuriais aptars įvairius su plano įgyvendinimu susijusius klausimus, nuspręs, kokių įstatymų pakeitimų gali prireikti“, – pareiškė N. Timakova.

Rusijos ministro pirmininko atstovė spaudai taip pat pranešė, kad sausio 28 dieną D. Medvedevas planuoja susitikimą ir su šalies regionų vadovais, su kuriais taip pat aptars plano įgyvendinimo sąlygas. Kalbant apie antikrizines priemones, kaip jau anksčiau sakė pats D. Medvedevas, šalies ekonomikos gelbėjimo plane numatyta nemažai variantų, kaip padėti šalies žemės ūkio sektoriui.

D. Medvedevas taip pat sakė, kad ministrų kabinetas planą jau buvo parengęs sausio 26 dienos vakarą. Esą jis suderintas su šalies prezidentu Vladimiru Putinu. Kalbėdamas apie kovos su krizę planą, Rusijos prezidentas patikslino, kad jo įgyvendinimas privalo užtikrinti socialinį stabilumą. Rusijos vadovas taip pat paragino pamąstyti apie biudžeto išlaidų optimizavimą.

Kaip teigia Rusijos finansų ministras Antonas Siluanovas, kovai su ekonomikos krize skirtas planas numatytas metams. Vyriausybės planuojamų priemonių vertė siekia 170 mlrd. rublių (2,22 mlrd. Eur).

„Visos lėšos, kurios bus skirtos šio plano įgyvendinimui, bus paimtos iš kovai su krize skirto rezervo, numanyto mūsų biudžete. Metų pradžioje rezervo suma siekė 193 mlrd. rublių (2,52 mlrd. Eur)“, – Rusijos finansų ministrą cituoja naujienų agentūra ITAR-TASS.

Rusijos vyriausybė šalies prezidentui kovos su krize planą pateikė praeitą trečiadienį. Tada Rusijos vicepremjeras Igoris Šuvalovas pareiškė, kad vyriausybės siūlomų kovos su ekonomikos krize priemonių vertė siekia iš viso 1,375 trilijono rublių (17,93 mlrd Eur).

Kaip skelbia laikraštis „Vedomosti“, projekte numatomas bankų kapitalo didinimas, valstybės garantijų naudojimas, parama „Vniešekonombank“ ir jo padaliniams. Siekiant pakeisti importą, siūloma teikti valstybinius užsakymus, o smulkųjį verslą skatinti lengvinant mokesčių naštą. Plane taip pat numatytas ir išlaidų verslo administravimui mažinimas.

Plano galiojimo laikas – sutrumpintas

Ankstų sausio 28 dienos rytą laikraštis „Kommersant“ skelbė, kad tiksli kovos su ekonomikos krize plano vertė nežinoma, o jo galiojimo laikas sutrumpėjo iki 2015 metų kovo. Rusijos finansų ministerija tikslą sumą pateiks iki sausio 29 dienos.

Pirminis kovos su krize plano pavadinimas „Stabilaus ekonomikos augimo ir socialinio stabilumo užtikrintino planas 2015 metams“. Dabar jis pervadintas į „Vystymosi, stabilumo ir plėtros užtikrinimo planą“.

Prieš kelias dienas Rusijos prezidentui V. Putinui buvo pateiktas projektas, kuriame siūloma bendrą išlaidų sumą apriboti 2,375 trilijonais rublių (31 mlrd. eurų), įskaitant trilijoną iš 2014 metų biudžetinių išlaidų. Iš bendros sumos 300 mlrd. (3,9 mlrd. Eur) – naujos federalinio biudžeto išlaidos, 550 mlrd. ( 7,2 mlrd. Eur) – Nacionalinės gerovės fondo lėšos, 160 mlrd. (2,1 mlrd. Eur) – valstybės skolos emisijos, o likusios lėšos – valstybės garantijos ir biudžeto kreditai regionams.

Naujoje plano versijoje Rusijos finansų ministerijos reikalavimu sumos arba nepateikiamos iš viso, arba apibrėžiamos metinėmis „lubomis“. Pavyzdžiui, anksčiau žemės ūkiui buvo skirta 50 mlrd. rublių (0,65 mlrd. Eur) „nenumatytų bei gamtos ir klimato sukeliamų rizikų“ poveikio sušvelninimui, o dabar grafoje „Finansavimo suma“ įvardijamas tik skaičius „iki 50 mlrd. rublių“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (562)