Tokią informaciją pateikia naujienų agentūra "Bloomberg", remdamasi "Sberbank CIB" analitiko Aleksandro Kudrino pateikiama informacija. Apie tai praneša "RIA Novosti".

Nepalankios aplinkybės gali, pasak S&P ir "Moody's" specialistų, nustumti Rusijos reitingą iki spekuliacinio, o šis nuosmukis gerokai paveiks Rusijos euroobligacijas.

Tarptautinė agentūra "Moody's" dar šeštadienį sumažino Rusijos valstybinių obligacijų reitingą iki "Baa3" su neigiama perspektyva.

Tokį savo sprendimą institucija remia pablogėjusiomis šalies ekonominės plėtros perspektyvomis, kurias savo ruožtu smukdė kritusios naftos kainos.

Kita reitingų agentūra, "Standard & Poor's", savo sprendimą dėl Rusijos skolinimosi reitingų priims iki sausio pabaigos. Šiuo metu pagal S&P skaičiavimus Rusijos reitingas siekia "BBB-".

Trijų pagrindinių tarptautinių reitingų agentūrų šiuo metu pateikiami Rusijos reitingai yra ant žemiausio investicijų kategorijos laiptelio. Tiesa, investicijų kategorija, kitaip nei spekuliacinis ar vadinamasis "šlamšto" statusas, rodo, kad emitentas laikomas patikimu kalbant apie investicijų grąžą investuotojams.

"Fitch Ratings" Rusijos reitingą sumažino sausio 9 d.: rodiklis tuomet smuko nuo "BBB" iki "BBB-" su neigiama perspektyva.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (305)