Romanui Abramovičiui priklauso antra pagal didį jachta pasaulyje, „Chelsea“ futbolo klubas ir keletas prabangių namų visame pasaulyje, tačiau iki šiol jis neturėjo namų Niujorke. 

Rusų milijardierius R. Abramovičius sudarė keletą nekilnojamojo turto sandorių ir išpirko keletą būstų, kurie virs vienu prabangiausių namų Niujorke. 

Praėjusiais metais R. Abramovičiaus planai įsigyti Renesanso stiliaus namą šalia Centrinio zoologijos sodo žlugo, kai namo savininkė galiausiai atmetė 75 mln. JAV dolerių (64,72 mln. eurų) vertės pasiūlymą, nors šis sandoris Niujorke būtų tapęs rekordiniu. 

Po šios nesėkmės, kaip praneša „The Telegraph“, R. Abramovičius supirkinėja nedidelį plotą užimančius miesto namus prabangiame Niujorko Aukštutinio Istsaido rajone, kur gyvena turtingiausieji – pakanka paminėti faktą, kad šiame rajone namus turi Kennedy ir Rockfellerių šeimų atstovai.

Praėjusių metų spalio mėn. R. Abramovičius įsigijo namą už 29,7 mln. JAV dolerių (25,63 mln. eurų) 75-ojoje East Street gatvėje. 

Dviem mėnesiais anksčiau jis visai šalia už 18,3 mln. JAV dolerių (15,79 mln. eurų) įsigijo dar vieną namą. 

Tarp šių dviejų namų gyvenantis investicijų konsultavimo įmonę turintis Markas Fife’as su žmona Lori sudarė 20 mln. JAV dolerių (17,26 mln. eurų) vertės nekilnojamojo turto sandorį su paslaptinguoju pirkėju iš Rusijos.

Visi šie sandoriai – tai dalis R. Abramovičiaus plano pastatyti ištaigingus namus sau, savo gyvenimo draugei Dašai Žukovai ir dviem jųdviejų vaikams. 

Niekas iš šioje gatvėje gyvenančių asmenų nežinojo pirkėjo tapatybės ar šio asmens planų statyti didžiulius namus, tinkančius gyventi žmogui, kurio turtai siekia 10 mlrd. JAV dolerių (8,63 mlrd. eurų). 

„Vieną dieną į jų duris paprasčiausiai buvo pasibelsta ir informuota, kad turtingas rusas nori nupirkti jų namus“, - patikino „The New York Post“ šaltinis. 

„Jei jie žinotų, kas šis asmuo ar ką jis ketina daryti, jie būtų paprašę kur kas daugiau pinigų“, patikino jis. 

Niujorką yra pamėgę turtingi rusai, norintys rasti saugią vietą investuoti savo pinigus. Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad Niujorko nekilnojamojo turto rinka pagal patrauklumą investicijoms iš užsienio nusileidžia tik Londonui. 

Manhatano dangoraižiai taip pat traukia itin turtingų asmenų dėmesį. Praėjusią savaitę už rekordinę daugiau nei 100 mln. JAV dolerių (86,3 mln. eurų) sumą įsigyti apartamentai viršutiniame dangoraižio aukšte su vaizdu į Centrinį parką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (311)