Naujojo grupės IT padalinio vadovu tapo Giedrius Dzekunskas, anksčiau vadovavęs „Barclays“ technologijų centrui Lietuvoje. DGITL centras Vilniuje veiks prisidės prie jau veikiančių padalinių Danijoje ir Indijoje.

„Labai džiaugiuosi grupės sprendimu toliau plėsti savo veiklą Lietuvoje. Tai rodo, kad sulaukiame vis daugiau pasitikėjimo, ir tai labai naudinga visai šalies ekonomikai“, – sakė „Danske Bank“ vadovas Lietuvoje Gintautas Galvanauskas.

Pasak G. Galvanausko, „Danske Bank“ grupei labai svarbu būti ten, kur yra daug IT talentų – tai padeda kurti ir diegti IT sprendimus, padedančius sėkmingai konkuruoti elektroninės bankininkystės pasaulyje.

„Mes kursime ne atskiras darbo vietas, bet už IT paslaugas atsakingas funkcijas. Ten, kur bus kritinė IT darbuotojų masė, ieškosime ir vadovų, jie bus visiškai atsakingi už konkrečių IT paslaugų kūrimą ir plėtrą „Danske Bank“ grupės mastu, – sako naujojo padalinio vadovas G. Dzekunskas. – Turint omenyje mūsų augimo planus, tai – didelė atsakomybė ir išbandymas Lietuvos IT brandai: tiek specialistams, tiek lyderiams. Todėl nuo pat pirmų metų mes investuosime ir į IT talentų ugdymą bei apmokymus. Jau pirmaisiais metais startuosime su 10 absolventų programa ir aktyviai bendradarbiausime su universitetais“.

Pasak Justino Pagirio, „Investuok Lietuvoje“ Investicijų plėtros departamento direktoriaus, Lietuvoje įkūrus ir banko IT padalinį, „Danske Bank“ taps vienu iš trijų didžiausių investuotojų Lietuvoje kartu su „Barclays“ bei „Western Union“ paslaugų centrais: „Mums itin svarbi šių kompanijų ilgalaikė vizija Lietuvos atžvilgiu bei čia kuriama etiška darbo kultūra. „Danske Bank“ jau dabar itin daug investuoja į darbuotojų tobulėjimą bei bendradarbiavimą su aukštosiomis mokslo institucijomis, o tai turės ilgalaikį teigiamą poveikį formuojamai darbo rinkai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją