Šiaulių banko valdybos pirmininko pavaduotojas rinkodarai ir ryšiams su visuomene Donatas Morkūnas Eltai sakė, kad kredito linija suteikta 5 metams, o pinigų tikimasi sulaukti kiek vėliau.

Šiaulių bankas teiks iki 100 tūkst. eurų (345,28 tūkst. litų) kreditus iki 5 metų. Kredito linijos lėšomis bus finansuojami smulkiųjų ir vidutinių įmonių investiciniai projektai, kuriuos vykdant numatoma kurti naujas darbo vietas arba jie padės išsaugoti jau esančias darbo vietas. Toliau bus finansuojami ir moterų verslumą skatinantys projektai.

Atskirais atvejais, anot Šiaulių banko, iki 30 proc. kredito sumos galės būti skiriama apyvartinėms lėšoms papildyti.

Tai jau trečioji abiejų bankų pasirašyta sutartis. 2002 metų gruodį Europos Tarybos vystymo bankas kartu su Šiaurės investicijų banku suteikė Šiaulių bankui 1 mln. eurų liniją smulkiajam ir vidutiniam moterų verslui kredituoti. Sėkmingai įgyvendinus šį projektą, po metų buvo suteikta dar 1 mln. eurų. Iš viso pagal šį projektą bankas finansavo 82 projektus, suteikdamas 2,4 mln. eurų kreditų.

Smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) aptarnavimas yra prioritetinė Šiaulių banko veiklos kryptis. Jau 10 metų bankas kredituoja SVV pagal Europos Sąjungos PHARE programą. Bendradarbiaudamas su Europos rekonstrukcijos ir plėtros banku, parengė ir vykdo SVV mikrokreditavimo programą.

Šiaulių bankas, į kurį investuoja Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas, šiemet numato uždirbti 7,8 mln. litų grynojo pelno.

Šiaulių banko grupė pernai gavo 6,513 mln. litų audituoto grynojo pelno - 1,5 karto daugiau nei 2003-iaisiais (4,154 mln. litų).

Banko akcijos biržoje pirmadienį kainavo po 3,03 lito, šia kaina banko kapitalizacija siekia 169,7 mln. litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją