Registrų centro duomenimis, pernai sostinėje buvo trys butai, kuriuose įsikūrė daugiau nei 1 tūkstantis įmonių.

Vilniaus Lazdynų rajone, Architektų gatvės 56 name, 101 bute, pernai buvo įkurtos 338 įmonės.

Jų veiklos sritis – įvairi: prekyba, žaliavų apdirbimas, statyba, maisto paslaugos, transportas, eksportas, medicinos ir darbų saugos paslaugos bei daugelis kitų.

Tai – „Euro darbo sauga”, „Alkanas vilkas“, „Liūto deimantas“, „Juro prekyba“, „Teleportacija“, „Metalo broliai“, „Maisto meras“, „Rusijos ir Azijos eksportas“, „Betonuotojai“, „Italijos projektai“, „Grūdo takas“, „Sėkmės statymai“, „Atėnės transportas“, „Bulvės“ ir kitos.

Sostinės Pavilionių gyvenvietėje, adresu Perkūnkiemio g. 13-91, yra gyvenamosios paskirties būstas.

Jame pernai buvo įregistruota 341 bendrovė, kurių veikla - pradedant odontologinėmis paslaugomis ir baigiant programavimu.

Šiuo adresu įsikūrė bendrovės „Gėrimų pasaulyje”, „Dantų technikai”, „Pliaukšt”, „Medijos publikavimas”, „Europriekabos”, „Violetinis megztukas”, „Petras Petraitis”, „Euro įvedimas”, „Kalifornijos kryptis”, „Žirklės ir teptukas”, „Triokšt”, „GroupON Lietuva”, „Afrikos verslas”, „Alfa vilkas”, „Bajorų linija”, „Briedis girioj”, „Programavimo rykliai” ir daugelis kitų.

Sostinės Kirtimų gyvenvietėje, adresu Rodūnios kelias 28-226, gausu individualių įmonių. Šioje gyvenamojoje patalpoje veikia 335 įmonės, kurių dauguma pavadinta jų įkūrėjų pavardėmis.

Tai, pavyzdžiui, A. Babayan, A. Kazlou, Ievgen Fomenko, E. Shelyakhovskaya, V. Stepanishchev, Armen Manukyan, R. Medzhlumyan, O. Kolokolova, O. Shishkina, O. Pirogova, O. Tsybulevskyi, I. Gontmakher ir kitų individualios įmonės.

Dokumentai, patvirtinantys kad asmuo yra įmonės savininkas ar akcininkas, gali būti pateikiami prašant Leidimo laikinai gyventi Lietuvoje.

Tiesa, ten įregistruotos ir tokios bendrovės kaip „Lengvos plieno konstrukcijos“, individualios įmonės „Vienintelis kelias“, „Sicilijos namai“ ir „Van-Lee“.

Buveinė būtina – nors ir bute

„Įstatymas nedraudžia registruoti įmonių butuose ir praktikose su tokiais atvejais susiduriama, kartais įmonės vienu ar kitu adresu įregistruojamos ir už atlygį“, - komentavo advokatų kontoros "Magnusson" partneris Marius Liatukas.

Jis primena, kad norint įregistruoti įmonę, reikalinga nurodyti adresą. Patalpų savininkas, kuriose įmonė nurodo esant jos buveinę, turi duoti sutikimą.

„Šiuolaikiniam verslui nebūtina turėti fizinį biurą, kuriame žmonės dirba - dėl to taip ir nutinka, kad viename bute įregistruojama po kelis šimtus buveinių. Žinoma, nurodytais adresais įmonėms gali būti siunčiama jiems aktuali korespondencija, nepaisant galimybių mokesčių ir kitus klausimus spręsti elektroniniu būdu“, - kalbėjo advokatas.

Jis atkreipė dėmesį, kad kai sprendžiama, koks teismas turi nagrinėti bylą, atsižvelgiama, kur registruota įmonės buveinė, jei ji yra atsakovas. Jis taip pat patikslino, kad nėra reikalavimo, kad kiekviena įmonė turi turėti vis skirtingą adresą.

Visos įmonės, įregistruotos adresais Architektų g. 56 - 101, Perkūnkiemio g. 13-91, Rodūnios kelias 28-226: http://g.delfi.lt/images/pix/adresai-imones-66892222.doc

Vienu adresu – šimtai įmonių

Tiesa, pernai įmonės šimtais buvo registruojamos ne tik gyvenamosiose patalpose. Sostinės J. Savickio g. 4 yra administracinės patalpos ir šiuo adresu įkurtos 262 bendrovės.

Vilniaus Laisvės pr. 60 yra daug negyvenamųjų patalpų, šiuo adresu įsteigtos 223 bendrovės. Kiek patikslinus adresą - Laisvės pr. 60-1107 – įmonių yra daugiau: dar 530.

Adresu Vilnius, Ramybės g. 4-70, kur taip pat - negyvenamoji patalpa, pernai joje įsteigta 211 bendrovių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)