Tokią informaciją skelbia „The Wall Street Journal“. 29 metų verslininkas Kimas Karapetjanas, bendrovės „Blackfield Capital CJSC“ įkūrėjas, paslaptingai pradingo. Tokia situacija kaip reikiant pribloškė bendrovės darbuotojus, kurie apie vadovo pabėgimą sužinojo tik tada, kai į biurą atvyko trys paslaptingi asmenys.

Bendrovės darbuotojai nieko nežinojo iki pat spalio vidurio, kol bendrovės biure Maskvos centre netikėtai pasirodė trys nekviesti svečiai.

Prisistatyti nepanorę vyrai pareiškė ieškantys 29 bendrovės įkūrėjo K. Karapetjano, pasakoja liudininkai.

Tuo metu vadovo biure nebuvo. Nebuvo nei kitą dieną, nei dar kitą. Galiausiai vadovybės atstovai maždaug 50 darbuotojų paaiškino, kad pinigų algoms paprasčiausiai nebėra, pasakoja buvę darbuotojai. Atstovai atskleidė, kad visi pinigai, buvę bendrovės sąskaitose – apie 20 mln. dolerių (16,61 mln. Eur), tarp kurių ir investuotojų grynieji – tiesiog dingo. Nustatyti, ar investuotojai buvo iš Rusijos ar kitų šalių, nepavyko.

„Mūsų vykdomasis direktorius paprasčiausiai dingo“, – sako vienas iš bendrovės programinės įrangos kūrėjų Sergejus Grebenkinas.

Susisiekti su K. Karapetjanu niekaip nepavyko. Jis vis dar ieškomas. Bendrovės puslapyje internete giriamasi, kad „sisteminis investavimo procesas padeda išvengti žmogiškojo veiksnio, bet kokio šališkumo ir emocijų paskatintų žmogiškų klaidų“. Nepaisant to, faktas, kad bendrovės vykdomasis direktorius dingo su visais pinigais, atrodo mažų mažiausiai kaip esminė žmogiška klaida.

K. Karapetjaną, švelniai tariant, galima pavadinti švaistūnu. 2013 metais į Rusiją bendrovės Naujųjų metų vakarėliui jis atvežė kadaise itin populiarią vaikinų grupę „Blue“, o už butą Niujorko finansų rajone per mėnesį negailėjo po 15 tūkst. dolerių (12,46 tūkst. Lt). Jo mokėta nuoma buvo rekordinė. Be to, jis nurodė fondo darbuotojams Amerikoje nupirkti prabangų automobilį „Aston Martin Vanquish“.

Nuo tada, kai jaunasis verslininkas paslaptingai dingo, „The Wall Street Journal“ jo karjeroje atkapstė labai daug įdomių detalių. Jis teigia dirbęs „Morgan Stanley“, o Londono ekonomikos mokykloje įgijęs magistro laipsnį. Įdomiausia, kad nė viena iš minėtųjų institucijų apie jį nieko nežino.

Dar visai neseniai „Blackfield Capital CJSC“ nuomojosi 18 biurų Pasaulio prekybos centre Niujorke. Be to, bendrovė planavo plėtrą Londone, tačiau panašu, kad artimiausiu metu tokias ambicijas teks pažaboti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)