"Nemanau, kad vyriausybė turi nuspręsti, kas nusipelnė garbės", - sako T. Piketty'is.

Jo knyga, kurioje nagrinėjama visuomenės nelygybės tematika, tapo netikėtai populiari ir Jungtinėse Valstijose pateko į perkamiausių knygų sąrašus.

BBC žurnalistas Paryžiuje Hughas Schofieldas teigia, kad atsisakyti tokio apdovanojimo - itin retas atvejis. Tiesa, pats T. Piketty'is, kažkada buvęs artimas socialistų partijos šalininkas ir kritikavęs prezidento Francoiso Hollande'o vyriausybę, sako negalintis priimti jam suteikiamos garbės.

"Ką tik sužinojau esąs nominuotas Garbės legiono ordinui. Apdovanojimo atsisakiau, nes nemanau, kad vyriausybė turi spręsti, kas jo vertas, - teigė T. Piketty'is naujienų agentūrai AFP. - Verčiau (pareigūnai) daugiau dėmesio skirtų Prancūzijos ir Europos ekonomikos gaivinimui".

Nobelio premijos laureatas, ekonomistas Paulas Krugmanas vadina T. Piketty'io knygą "viena svarbiausių knygų ekonomikos tematika per pastaruosius metus ar net visą dešimtmetį". Beveik 600 puslapių apimties veikalas, kurio kopijų parduota jau per pusę milijono, karštai aptariamas visame pasaulyje, o ypač aršiai - Jungtinėse Valstijose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)