Susitikimo metu su Vyriausybės nariais, V. Putinas pabrėžė, kad brangstanti degtinė prisideda prie nelegalių prastos kokybės spiritinių gėrimų vartojimo, kurie sukelia daug didesnę žalą žmonių sveikatai nei legaliai parduodami alkoholiniai gėrimai.

Rusija šiuo metu susiduria su giliausia ekonomine krize nuo pat 1998 metų, kai šalyje nuvertėjo rublis, todėl Rusija tapo nebepajėgi išsimokėti savo skolų. Kritikai sako, kad V. Putino populiarumas šalyje remiasi stabilumo ir gerovės garantu, todėl toks prezidento žingsnis suprantamas.

„Didėjančios degtinės kainos tik priverčia žmones rinktis nelegaliai pagamintus alkoholinius gėrimus“, – teigia V. Putinas, kuris yra žinomas dėl sveiko gyvenimo būdo.

„Manau, kad atitinkamos struktūros (valdžios institucijos) turi apie tai pagalvoti“, – pridūrė jis.

Pagal pirmaujančius tarptautinių universitetų atliktus tyrimus praėjusiais metais, ketvirtadalis visų Rusijos vyrų miršta iki 55 metų amžiaus ir to priežastis dažnai yra piktnaudžiavimas alkoholiniais gėrimais, ypač degtine.

Vyriausybės reguliuojama mažmeninė pusės litro degtinės kaina palyginus su praėjusiais metais padidėjo apie 30 proc. ir siekė 220 rublių (10,96 Lt).

Rusija sugriežtino reguliavimo mechanizmus alaus ir degtinės gamintojams, tokiems kaip Rusijos „Synergy“, Lenkijos „CEDC“ ir Danijos alaus daryklai „Carlsberg“.

Prognozuojama, kad 2015 m. Rusijos ekonomiką ištiks recesija dėl krentančių naftos kainų ir sankcijų, kurias jai taiko Vakarai dėl veiksmų Ukrainoje. Manoma, kad metinė infliacija Rusijoje peržengs 10 proc. ribą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (500)