Urbanistinio planavimo tikslais naudojamas Roršacho testo ekvivalentas „Smart City“ naudojamas įvairiais tikslais, tačiau įvertinus populiariausius tvarios energetikos ir plėtros, duomenų ir valdžios atvirumo bei informacijos, komunikacijų ir technologijų integravimo kriterijus, sudaromas pasaulio išmaniausių miestų sąrašas.

Analitikai prognozuoja, kad 2025 m. šiuos kriterijus atitiks jau net 88 pasaulio miestai, nors šiuo metu tokių miestų pasaulyje yra tik 21.

„Vilnius – vienas iš į mobilumo Olimpą aktyviai kopiančių Rytų Europos miestų, galintis pasigirti sparčiausiu interneto ryšiu visame pasaulyje, neseniai iš IBM sulaukęs puikaus įvertinimo, kurį pelnė taip pat ir dėl įgyvendinamo „Smart Vilnius“ projekto. Šiam miestui puikiai sekasi atnaujinti transporto sektorių ir jo valdymą, o taip pat ir informacinėmis bazėmis paremtą infrastruktūrą. Naujas technologijų parkas, skirtas žaidimų, didelius duomenų kiekius apdorojančioms ir kibernetinio saugumo srityje veiklą vykdančioms įmonėms, neabejotinai dar labiau padidins šio miesto vertę“, – rašo CNN naujienų portalas.

Kiti į „išmaniųjų“ miestų sąrašą įtraukti pasaulio miestai:
Bogota (Kolumbija);
Masdaras (Jungtiniai Arabų Emyratai);
Akra (Gana);
Yachay (Ekvadoras);
Gvadelachara (Meksika);
Dolera (Indija);
Lima (Peru);
Lusailas (Kataras);
Kalkara (Malta).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (250)