Į užsienį vykstančių rusų turistų laukia kainos, kurios, pavertus rubliais, per metus išaugo dvigubai. Padėtis Rusijos turizmo pramonėje yra įtempta: šiais metais bankrutavus virtinei rusų turizmo operatorių, tūkstančiai turistų buvo įstrigę užsienyje ir negalėjo sugrįžti namo su savo pirminiais bilietais, rašo independent.co.uk.

Sumažėjęs turistų iš Rusijos skaičius taip pat daro įtaką brangiems Europos kurortams ir masinės rinkos Artimųjų Rytų bei Azijos atostogų vietoms. Kol naftos kainos buvo didelės ir ekonomikos padėtis buvo palyginus gera, rusų turistai šiuose kurortuose nustelbdavo kitų šalių piliečius.

Patrickas Millaras iš Londone įsikūrusios kelionių agentūros „Kirker Holidays“ teigė, kad penkių žvaigždučių viešbučiuose tokiuose miestuose kaip Paryžius, Venecija, Monakas ir Praha sumažėjo svečių iš Rusijos. „Rusų, kurie mokėdavo aukštą kainą, nebėra. Viešbučiuose liko daug laisvų vietų. Jie kiekvieną dieną siunčia pasiūlymus“, - teigė jis.

Prabangūs viešbučiai pirmiesiems naujų metų mėnesiams siūlo gyventi tris naktis už dviejų naktų kainą.

Europos kelionių komisija prognozuoja, kad 2015 metais išvykstamasis Rusijos turizmas toliau trauksis. Valeria Croce, tyrusi rusų turistų srautus, teigė, kad tarp rusų įsitvirtino nuomonė, kad jie dėl savo šalies veiksmų Kryme Europoje sulauks nesvetingo elgesio. „Rinkoms reikia tai žinoti ir jos turėtų užtikrinti, kad rusai jaustųsi laukiami, kaip ir prieš Krymo krizę“, - pažymėjo ji.

Didžiausia dalis rusų renkasi keliones į rytinę Viduržemio jūros dalį, Artimuosius Rytus ir Aziją, nes šių šalių vizas gauti paprasčiau negu Europos Sąjungos valstybių. Tolimų kelionių organizatorės „Kuoni“ atstovas sakė: „Daugiau galimybių, pavyzdžiui, turi trijų ir keturių žvaigždučių viešbučiai Tailande ir Dubajuje, kur lankosi daugiau rusų turistų“.

Turtingi rusai dažnai poilsiaudavo brangiuose slidinėjimo kurortuose. Manoma, kad dalis jų šią žiemą tokio poilsio atsisakys, nors kurortai viliasi, kad rezervacijų stoka susijusi su rusų rinkos įpročiu rezervuoti vietas vėliau. Chrisas Richardas iš svetainės Courchnet.com pažymi, kad bet kokie srautų sumažėjimo ženklai „išryškės tik po ortodoksų Kalėdų sausio pradžioje“.

Skristi į Rusiją – itin pigu

Skrydžio mokesčiai tarp Didžiosios Britanijos ir Rusijos krito iki žemiausio lygio nuo pat keleivinių lainerių amžiaus pradžios. Bilietą iš Gatviko ar Mančesterio oro uostų į Maskvą ir atgal dabar galima gauti maždaug už 50 svarų (215 Lt).

Be to, prabangiuose Europos viešbučiuose ir Azijos kurortuose sumažėję rusų turistų srautai reiškia, kad britai turi galimybę atostogauti pigiau.

Skrendant su „easyJet“ į Maskvą, vasario ir kovo mėnesiams nesunkiai galima rasti bilietų į abi puses už 53 svarus (228 Lt). Tai reiškia, kad pagal šios oro bendrovės skrydžių apmokestinimo tvarką, pora už kelionę mokės tik po 47 svarus (202 Lt).

Nusilpęs rublis taip pat reiškia, kad pragyvenimas britų turistams bus pigus. Tačiau gauti Rusijos vizą yra sunkiau ir brangiau negu Sovietų sąjungos laikais. Pastaroji aplinkybė mažina trumpų atostogų Maskvoje ir Sankt Peterburge paklausą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)