Preliminarūs HSBC duomenys rodo, kad pirkimo vadybininkų indeksas (PVI) gruodį, palyginti su lapkričiu, sumažėjo nuo 50,0 iki 49,5 punkto. Žemesnis nei 50 punktų indeksas reiškia, kad sektorius smunka. Oficialūs PVI gruodžio mėnesio duomenys bus paskelbti naujaisiais metais.

Oficialūs duomenys rodo, kad pirkimo vadybininkų indeksas lapkritį, palyginti su spaliu, sumažėjo nuo 50,8 iki 50,0 punktų. 

"Vidaus paklausa žymiai sulėtėjo. Gamyba gruodį toliau lėtėja ir šioje srityje jokių pokyčių iki 2014 metų pabaigos nesitikima", - sakė vyriausiasis ekonomistas iš HSBC Qu Hongbinas.

Šios savaitės pradžioje Kinijos centrinis bankas prognozavo, kad šalies augimas kitąmet, palyginti su šiais metais, gali sulėtėti nuo 7,4 iki 7,1 proc., visų pirma, dėl nuosmukio nekilnojamojo turto sektoriuje.

Šių metų trečiąjį ketvirtį augimas antroje didžiausioje pasaulio ekonomikoje sulėtėjo iki 7,3 proc. - tai lėčiausi ūkio augimo tempai šalyje nuo pasaulinės finansinės krizės.

Rizika, kad Kinija gali nepasiekti oficialaus planinio 7,5 proc. šių metų augimo rodiklio pirmą kartą per 15 metų, auga, nes ekonominiai duomenys yra silpnesni nei prognozuota, teigia ekonomistai.

Sunkumai nekilnojamojo turto rinkoje, netolygus eksporto augimas ir vangi vidaus paklausa - tai tik keletas veiksnių, atsiliepiančių bendram šalies augimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją