Kai kurie poilsiautojai į pajūrio kurortus atvyks jau Kūčių vakarą. Aktyviai rezervuoti vietas žmonės pradėjo prieš porą mėnesių.

„Truputėlį gąsdino Rusijos užsakymai – tiek dėl rublio kurso, tiek dėl pačios politinės situacijos. Bet džiaugiamės, kad juos labai aktyviai keičia baltarusiai. Džiaugiamės didėjančiais srautais iš Skandinavijos pusės“, – sako Palangos kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkas Nerijus Stasiulis.

Verslininkai sako, kad nakvynė nėra pigi, tačiau nesiekia vasaros kainų. Kavinės ir restoranai rengia įvairias Naujųjų sutikimo programas, kainuosiančias nuo penkiasdešimties iki pusantro tūkstančio litų žmogui.

Kai kur vietos rezervuotos jau prieš mėnesį. Verslininkai sako, kad Naujųjų naktį, kai Lietuvoje litus pakeis eurai, nepatogumų dėl atsiskaitymo tikrai nekils.

„Yra valstybės išleistas įstatymas, kad būtų supaprastintas atsiskaitymas. Nebus problemų tikrai su atsiskaitymu. Ir manau, kad žmonės, kurie atsiskaitys litais, tai manau, kad surasim kompromisą“, – sako Darius Miklovas, Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas.

Norintiems praleisti šventinį vakarą Basanavičiaus gatvėje liūdėti taip pat neteks-čia gros muzika, o Jūratės ir Kastyčio skvere bus įrengta scena su specialia vaizdo projektorių programa, žadama kitų pramogų.

Pasigrožėti naujametiniais fejerverkais ant jūros tilto į Palangą plūstančių gyventojų srautus reguliuos policija.