„Išiminėja prekes, - rašė moteris, prisistačiusi, kaip dirbusi viename prekybos centrų. - Nežinau, ar visose parduotuvėse, bet brangesnėse – taip... Ir nereikia vaidinti nustebusių, pardavėjos tik paslaugą jums padarė pasakydamos, kad be reikalo per akcijas nelakstytumėte, nes nebus ieškomų prekių lentynoje.“

„Dirbu prekyboje, tad tikrai galiu patvirtinti, kad prieš akciją dauguma parduotuvių geresnes prekes išima, o ištraukiamos tokios, kurių nebegalėjo parduoti. Kas dedasi su avalyne! O žmonės, galvodami, kad tai jau labai pigu, prisiperka ko reikia ir ko nereikia“, - komentavo Vija.

„Aš esu dirbusi garsaus prekių ženklo parduotuvėje ir galiu pasakyti, kad kai kurios prekės tikrai yra išnešamos, ir įnešamos į salę iš senesnių kolekcijų. Va taip“, - apibendrino pardavėja prisistačiusi moteris.

Ne vienas komentarų autorius paaiškino ir verslo logiką: kokia prasmė parduoti ir taip perkamas prekes?

„Koks durnius gali pardavinėti perkamas prekes į minusą už pusę kainos? Išparduodamos neperkamos, nebemadingos, senos prekės“, - mano skaitytojas, teigęs, kad „išpardavimai - ne labdara“.

Kiti teigė, kad drabužių ir avalynės antkainiai Lietuvoje yra tiek dideli, kad geriausiu atveju jie per išpardavimus ar akcijas tik šiek tiek sumažėja, o kartais net ir paauga.

„Gerbiamieji, negi per 20 metų dar nesupratote, kad jus išdurinėja? Lietuvoje nėra buvę nei vieno tikro išpardavimo“, - dėstė kitas skaitytojas.

„Daug kas tai žino ir, jei turite galimybę, pirkite iš užsienio. Ten ir be akcijų bus pigiau, nei Lietuvoje“, - rašė Ilona.

Pasakoja, ko pasigedo per akcijas

Ne vienas skaitytojas pasidalino, ko pasigedo per išpardavimus.

„Pačiai daugiau nei prieš ketverius metus teko per akciją ateiti į drabužių parduotuvę, žinojau, ko noriu: kailinukų, kainavusių daugiau kaip 1 tūkst. Lt. Ir jų nebuvo, o kitą dieną, pasibaigus akcijai, vėl kabėjo visų dydžių. Taigi, tiesa, kad brangesnius rūbus išima prieš akcijas, - rašė skaitytoja. - Buvo ir kitas atvejis, viskas vyko šiais metais, rudenį berods. Važiuodama namo pamačiau ant didžiulio stendo, kad taikoma 40 proc. akcija pėdkelnėmis. Nuvažiavau į parduotuvę, prisirinkau už 100 Lt geresnių gamintojų pėdkelnių („Ori“, „Pierre Cardin“ ir t.t.), tačiau prie kasos pasakė, kad akcija prasideda nuo rytojaus. Aš jų nepirkau, galvojau palauksiu rytojaus. Ir ką jūs manote, nuėjus kitą dieną neradau nei vienų tų pėdkelnių, paliktos pigesnių linijų.“

Kitas skaitytojas dėstė pastebėjęs, kad naujos kolekcijos megztiniai laisvalaikiui per išpardavimą dingo kartu su juos dėvėjusiais manekenais.

„Kai per pirmą išpardavimą parduotuvėje neradau nusižiūrėtų batų, o kitą dieną vėl buvo, supratau kad tikslo į išpardavimą eiti nėra. Tai daugiau ir neinu“, - rašė buvusiu pirkėju prisistatęs vyras.

„Išpardavimams išneša senas prekes, o geras paslepia. Tiesiogiai su tokia situacija susidūriau pernai. Nužiūrėjau rūbelių kūdikiui, per išpardavimą žiūriu, nieko nėra. Pardavėja pasakė, kad tas prekes, kur ir šiaip perka, išnešė, o čia sandėlių valymas. Ir taip, manau, daugumoje parduotuvių“, - komentavo jauna mama.

„Na, kas stebi patinkančias prekes ir laukia nuolaidų - seniai tokius šposus pastebėjo. Kai tik rimtesnis išpardavimas, taip kai kurios prekes dingsta nuo lentynų, o paskui vėl atsiranda“, - pritarė kitas skaitytojas.

Pirkėjai liejo apmaudą, kaip ne kartą juos taikėsi apgauti ir maisto prekių parduotuvėje.

„Buvo akcija kalakutienos guliašui. Fasuota po 600 gramų. Kaina nurodyta lentynoje buvo 12,99 Lt už 1 kg, atitinkamai turėtų pakuotė kainuoti mažiau. Prie kasos išmušė visą kainą už kilogramą. Aš sakau, pakuotėje - ne kilogramas, o 600 gr. Man sako - mes nesveriame. Aš sakau - nurodyta kaina už kilogramą. Pardavėja sako - gali būti, bet niekuo padėti negaliu, nebent išminusuoti. Sakau, tikrai neimsiu. Ir taip ne pirmą kartą, ypač mėsos skyriuje, jau esame nukentėję. Labai patogiai vėliau pasiteisina: „kodas nesutapo“. Tai kodėl tuomet tik tas vienas „kodas“ prie produkto guli? Grynai apgauti“, - įsitikinusi Zita.

„Buvo dienos akcija gyvūnų prekėms. Visada perku konkrečios įmonės brangesnį maistelį. Tą dieną būtent tos rūšies prekių lentynos buvo visiškai tuščios. Visų kitų pigesnių – pilna. Atėjus ryte - pilnos lentynos tos prekes ir man paaiškino - buvo naujas prekių gavimas. O kai pasakiau, kad baikite jūs cirkintis su tomis akcijomis, tai sumekeno: argi mes kaltos, kad taip yra. Teisingai - ne pardavėjos kaltos, o tie, kas joms liepia taip daryti“, - komentavo kita skaitytoja.

DELFI skelbė, kad lapkričio pabaigoje vykęs išpardavimas „Akropolyje“ papiktino drabužių sau ir šeimai ieškojusią moterį: ji dėsto, kad iš pardavėjų prieš akciją girdėjo raginimų pirkti, nes per „Jamam“ prekės bus išimtos. Prekybininkai griežtai neigia šią informaciją ir sako, kad jų noras vienintelis – kuo daugiau parduoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (387)