A.Usmanovas už medalį, biologui iš Amerikos 1962 metais skirtą už DNR struktūros atradimą, nepagailėjo 4,1 mln. dolerių (11,46 mln. Lt), skelbiama milijardieriui priklausančios bendrovės „USM Holdings“ pranešime.

„Mano nuomone, tai, kad garsus mokslininkas parduoda jam už nuveiktus darbus skirtą apdovanojimą, yra baisu ir nepriimtina. J. Watsono darbai daug prisidėjo prie vėžio, ligos, nuo kurios mirė ir mano tėvas, tyrimų. Man labai svarbu, kad medaliui įsigyti išleisti pinigai atitektų mokslinių tyrimų finansavimui, o pats medalis liktų pas žmogų, kuris yra jo vertas“, – sako milijardierius iš Rusijos.

Skelbiama, kad medalio aukcionas buvo surengtas Niujorke gruodžio 4 dieną. Prieš aukciono pradžią skaičiuota, kad medalis gali būti parduotas už sumą, svyruojančią nuo 2,5 (6,99 mln. Lt) iki 3,5 mln. dolerių (9,79 mln. Lt), pažymi „Christie‘s“ atstovai.

Turime informacijos, kad pats mokslininkas aukcione gautas lėšas planuoja skirti Čikagos universitetui, Clare koledžui Kembridže ir „Cold Spring Harbor Laboratory“ mokslinių tyrimų centrui.

Šia dovana jis nori pasakyti, kad „ir toliau aktyviai dalyvaus akademinio pasaulio, kur gimsta didžios idėjos ir karaliauja padorumas, veikloje“, teigiama praeitą savaitę paskelbtame mokslininko pareiškime. „Taip pat esu pasirengęs skirti lėšų „Long Island Land Trust“ fondui ir kitoms vietos labdaros organizacijoms, kurias rėmiau ir anksčiau“, – pažymi mokslininkas.

86 metų J. Watsonas, kuriam Nobelio biologijos premija skirta kartu su kolega Francisu Cricku, dalies mokslininkų bendruomenės po 2007 metais pareikštų idėjų, esą rasė susijusi su protiniais gebėjimais, buvo imtas vertinti prieštaringai.

A.Usmanovas, kurio turtas vertinamas 14,4 mlrd. dolerių (40,26 mlrd. Lt), valdo tokių bendrovių kaip „Metalloinvest Holding Co“ – didžiausios Rusijoje geležies rūdos gamintojos – ir mobiliojo ryšių operatoriaus „MegaFon“ akcijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)