Interviu N. Roubini kalbėjo, kad šiais metais akcijų biržose stebimas didelis sujudimas ir fiksuojamas didelio pelningumo akcijų poreikis.

Kaip rašo „Business Insider“, 2015 m., anot N. Roubini, rinkose bus fiksuojama daugiau sandorių, o 2016 m. gali sprogti didesnis nei 2008 m. burbulas.

Jo teigimu, dėl lėto ekonomikos augimo ir žemos infliacijos daugumoje pasaulio šalių akcijų vertė mažėja.

„Manau, kad trapumas, šiuo metu stebimas finansų rinkose, tęsis ir toliau, pradedant akcijomis ir baigiant būsto kreditais. Labai tikėtina, kad per artimiausius dvejus metus akcijų vertė ir toliau mažės, kol pagaliau akcijų ir kreditų burbulas sprogs. Sakyčiau, daugelis rinkų, ar kalba eitų apie vyriausybių obligacijas, skolas, nekilnojamąjį turtą, kai kurias akcijų rinkas, yra pervertintos. Ekonomikai dar labiau lėtėjant, pervertinimo atvejų tik daugės, o tikroji akcijų vertė mažės. Taigi po dviejų metų 2016 m. galime tikėtis krizės“, - samprotavo N. Roubini.

Jis patarė investuotojams ateinančiais metais elgtis santūriau, nes akcijų kaina augs, ypač didelis augimas bus biotechnologijų, technologijų ir socialinių tinklų srityse. Patrauklios bus žemų naftos kainų privalumais besinaudojančios augančios rinkos, kuriose gausu naftos eksportuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)