Skelbiama, kad biudžetas bus subalansuotas tik tuo atveju, jeigu vidutinė pasaulinė naftos kaina už barelį sieks 100 dolerių (277 Lt), skelbia themoscowtimes.com.

Skaičiuojama, kad į valstybės biudžetą 2015 metais įplauks 15,1 trilijono rublių (0,82 trilijono Lt), teigiama Kremliaus svetainėje internete paskelbtame pranešime.

Rusija – viena iš didžiausių pasaulyje naftos ir gamtinių dujų eksportuotojų, iš energetikos sektoriaus šalies biudžetas gauna net pusę pajamų. Nuo birželio naftos kaina, tuomet siekusi 115 dolerių (318 Lt) už barelį, iki dabar jau smuko maždaug 40 proc. Skaičiuojama, kad, naftai atpigus vienu doleriu, Rusija praranda apie 2 mlrd. dolerių (5,54 mlrd. Lt).

Rusijos ekonominės plėtros ministerija prognozuoja, kad 2015 metais vidutinė naftos barelio kaina sieks apie 80 dolerių (221 Lt).

2015 metų Rusijos biudžetas skaičiuotas prognozuojant 5,5 proc. infliaciją, teigiama Kremliaus pranešime. Dėl smunkančio rublio ir importo draudimų infliacija pastaraisiais mėnesiais pastebimai ūgtelėjo. Yra specialistų, prognozuojančių, kad metų pabaigoje šis rodiklis pasieks ir 10 proc. ribą.
2015 metų biudžete numatytas 430,7 mlrd. rublių (22,18 mlrd. Lt) deficitas.

Rusijos metinį biudžetą rengia šalies finansų ministerija, kurį vėliau teikia Valstybės Dūmai. Iš ten biudžeto projektas keliauja pas šalies prezidentą. Rusijos Valstybės Dūma biudžetą patvirtino lapkričio 21 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (916)