Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, vykdydami importuojamų iš trečiųjų šalių maisto produktų kontrolę, paėmė džiovintų slyvų mėginius ištirti laboratorijoje.
Kaip rašoma VMVT pranešime, atlikus šių džiovintų vaisių laboratorinius tyrimus, nustatytas per didelis konservanto sorbo rūgšties kiekis (1 691 mg/kg), kuris viršijo didžiausią leistiną koncentraciją (1 000 mg/kg).
Sorbo rūgštis ir jos druskos (natrio, kalio ar kalcio sorbatai) yra antimikrobinės medžiagos, dažnai naudojamos kaip maisto produktų ir gėrimų konservantai, saugantys nuo mielių, pelėsinių ir kitokių grybų augimo, aiškina tarnyba.
Apie šį atvejį Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informavo Europos Komisiją Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF.