Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, vykdydami importuojamų iš trečiųjų šalių maisto produktų kontrolę, paėmė džiovintų slyvų mėginius ištirti laboratorijoje.

Kaip rašoma VMVT pranešime, atlikus šių džiovintų vaisių laboratorinius tyrimus, nustatytas per didelis konservanto sorbo rūgšties kiekis (1 691 mg/kg), kuris viršijo didžiausią leistiną koncentraciją (1 000 mg/kg).

Sorbo rūgštis ir jos druskos (natrio, kalio ar kalcio sorbatai) yra antimikrobinės medžiagos, dažnai naudojamos kaip maisto produktų ir gėrimų konservantai, saugantys nuo mielių, pelėsinių ir kitokių grybų augimo, aiškina tarnyba.

Nesaugių džiovintų slyvų siunta (20 t) nebuvo išplatinta. Šiuos vaisius importavusiai įmonei ,,Alvas ir Ko” (Rėklių g. 1A, Panevėžys) uždrausta tiekti į Lietuvos rinką šias nesaugias džiovintas slyvas ir nurodyta visą jų importuotą kiekį saugiai sunaikinti arba grąžinti tiekėjui.

Apie šį atvejį Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informavo Europos Komisiją Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)