Po triukšmingų Padėkos dienos iškilmių ir paradų tai taip pat yra išeiginė, bet didžioji dauguma prekybos centrų ir parduotuvių dirbs, nes būtent šią dieną apsipirkti važiuoja beveik 100 milijonų amerikiečių.

„Juodojo penktadienio“ išpardavimus šiaurės rytinėje Amerikos dalyje kiek pagadino prasti orai, o pietinėse valstijose kilo neramumų dėl teismo Misuryje, kuris Fergusone išteisino juodaodį nušovusį baltąjį policininką. Dėl šio incidento pasigirdo arfoamerikiečių teisių gynėjų raginimų boikotuoti penktadienio išpardavimus.

Padėkos dieną praleido be elektros

Šimtai tūkstančių žmonių JAV šiaurės rytuose Padėkos dieną neturėjo elektros energijos. Meteorologijos tarnybos duomenimis, staiga užėjus žiemiškiems orams apie 300 000 gyventojų liko be elektros, praneša agentūra AFP.

Ypač sudėtinga situacija buvo Naujojo Hempšyro valstijoje, kur šventinę dieną be elektros leido 174 000 žmonių. Sutrikimai užfiksuoti ir Meine.

Prieš tai regione transporto chaosą sukėlė smarki žiemos audra.

Padėkos diena JAV visada švenčiama ketvirtą lapkričio ketvirtadienį. Šią dieną gyvenimas šalyje praktiškai sustoja. Milijonams amerikiečių šios vienos svarbiausių JAV švenčių kulminacija yra kalakuto kepimas.