Rusijos pareigūnai kaltina verslininką Sergejų Pugačiovą grobsčius valstybės lėšas, kurios buvo skirtos siekiant padėti dabar jau užsidariusiam bankui „Mežprombank“ per 2008–2009 metų finansų krizę.

51 metų S.Pugačiovas anksčiau buvo laikomas karingo Kremliui artimos aplinkos klano lyderiu ir įtariamas prieš dešimtmetį prisidėjęs prie buvusio naftos pramonės magnato Michailo Chodorkovskio arešto bei įkalinimo.

S.Pugačiovas iki birželio taip pat buvo Prancūzijoje įsikūrusio gėrimų ir gurmaniško maisto parduotuvių tinklo „Hediard“ kontrolinio akcijų paketo savininkas.

Jis neseniai paliko Rusiją ir išvyko į nežinimą šalį, taip pat tapo vienu iš balsingiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir jo naujų turtingų patikėtinių rato kritikų.

S.Pugačiovas spalį sakė dienraščiui „Financial“, kad „mūsų dienomis Rusijoje nėra jokios privačiosios nuosavybės. Yra tik vergai, kurie priklauso Putinui“.

„Stambusis verslas negali gyventi kaip anksčiau. Jis turi gyventi pagal karo meto taisykles“, – pridūrė jis.

Kritikai anksčiau kaltino S.Pugačiovą, kad jis buvo vienas iš Rusijos nacionalizacijos kampanijos, pradėtos prieš V.Putinui tampant prezidentu 2000 metais, sumanytojų.

Manyta, kad jis susijęs su byla prieš M.Chodorkovskį, kurio naftos milžinė „Jukos“ galiausiai buvo išardyta, o pelningiausios jos dalys pusvelčiui buvo supirktos valstybinės naftos bendrovės „Rosneft“.

Interpolo oficialiame tinklalapyje sakoma, kad S.Pugačiovas yra „ieškomas Rusijos teismo institucijų, siekiančių patraukti jį atsakomybėn“.

Tame pranešime prašoma suteikti informacijos apie šio asmens buvimo vietą, bet tiesiogiai nereikalaujama, kad jis būtų suimtas.

Skirtingos šalys taiko įvairias procedūras, gavusios Interpolo pranešimą apie kurio nors asmens paiešką.

S.Pugačiovo buvo įtrauktas į šios tarptautinės agentūros „raudonąjį sąrašą“ reiškia, o tokiais atvejais kai kurios Europos šalys privalo ieškomąjį suimti vietos teismo sprendimu arba gali sulaikyti ir paleisti už užstatą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)