Savo kalboje pareigūnė nurodė, kad šiuo metu vartotojų kainų indikatorius ir infliacijos prognozės rodo kainų nuosmukį, todėl laiku nesiėmus naujų priemonių rinkos būtų nustojusios pasitikėti centrinio banko pareigūnais.

S. Shirai laikoma viena iš valdybos narių, nepritariančių nuo 2013 metų balandžio vykdomos agresyvios centrinio banko monetarinės politikos papildomoms priemonėms. Tačiau spalio 31 d. ji palaikė valdybos sprendimą, nustebinusį rinkas, pakėlusį akcijų kainas ir susilpninusią jenos vertę.

"Svarbiausia buvo papildomomis priemonėmis užtikrinti, kad kainų augimas kiltų prie siekiamo 2 proc. infliacijos rodiklio", - teigia S. Širai.

Dar antradienį Japonijos centrinio banko vadovas Haruhiko Kuroda pareiškė, kad centrinė šalies finansų institucija ir toliau imsis veiksmų 2 proc. infliacijos vidurkiui pasiekti.

"Norėdamas įgyvendinti savo uždavinius ir išlaikyti stabilias kainas, bankas jau ėmėsi veiksmų ir toliau jų imsis", - sakė H. Kuroda centrinės Japonijos Nagojos mieste susirinkusiems verslininkams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją