"General Electric" (GE) jau ketvirtus metus yra pirmoje vietoje pagal "Financial Times" ir "PricewaterhouseCoopers" atliktą tyrimą, kuriuo siekiama nustatyti labiausiai pasaulyje gerbiamas kompanijas. "Microsoft" yra antroje vietoje, o IBM - trečioje. Jackas Welchas, buvęs GE prezidentas, pripažintas labiausiai gerbiamu verslo vadovu.

Jau ketvirtą kartą rengiamoje pasaulinėje apklausoje dalyvavo rekordinis vadovų skaičius. Aukščiausio rango vadovų visame pasaulyje buvo klausiama, kokias kompanijas ir vadovus jie labiausiai gerbia. Šį kartą 914 vadovų iš 65 šalių, tarp jų ir Lietuvos, nurodė tas kompanijas ir tuos vadovus, kuriuos jie gerbia, ir argumentavo kodėl. Šiųmetėje apklausoje taip pat buvo klausimų apie vertės kūrimą ir atsakomybę už aplinką. Daugiau kaip 20 proc. respondentų nurodė verslo strategiją kaip svarbiausią dalyką, kuris lėmė jų labiausiai gerbiamų kompanijų pasirinkimą, o tai dukart daugiau nei pernai.

Sąrašo viršuje daugiausia JAV kompanijų, nors į ketvirtą vietą pateko Japonijoje įsikūrusi "Sony", palikdama "Coca-Cola" penktoje.

Suomijos "Nokia" užima septintą vietą - tai pirmas kartas per dvejus metus, kai Europoje įsikūrusi bendrovė pateko į labiausiai pasaulyje gerbiamų kompanijų dešimtuką.

Rhysas Davidas, tyrimo redaktorius, pabrėžė: "Labiausiai rūpimi dalykai šiandienos įmonių vadovams yra vertės kūrimas akcininkams, rūpestis, kaip kuo geriau panaudoti aplinkos išteklius, ir siekis, kad klientai būtų patenkinti. "Financial Times" ir "PricewaterhouseCoopers" tyrimas atskleidžia, kurios iš šių kompanijų, kitų bendrovių vadovų ir plačiosios visuomenės nuomone, taip ir daro".

Cameronas G. Greavesas, "PricewaterhouseCoopers" vyriausiasis partneris Lietuvoje, sako: "PricewaterhouseCoopers" laikosi nuostatos, kad geras įmonės valdymas ir nepriekaištinga reputacija yra svarbus verslo plėtros veiksnys. Džiaugiamės, kad įmonių vadovai Lietuvoje dalyvauja šioje pasaulinėje apklausoje ir prisideda, nustatant labiausiai pasaulyje gerbiamas kompanijas bei verslo vadovus".

Tyrimas publikuojamas 2001 m. gruodžio 17 d. "Financial Times" numeryje, taip pat internete adresu http://specials.ft.com/wmr2001, sakoma pranešime spaudai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją