„Prašau atleidimo už tai, kad mes praradome savo darbuotojus, nesugebėjome išsaugoti pirkėjų, ir už tai, kad mūsų parduotuvėje žuvo gelbėtojai“, – interviu Latvijos televizijos LTV laidai „Panorama“ pareiškė I. Staškevičius.

Kaip rašo televiziją cituojantis DELFI.lv, minint Zolitudės rajone įvykusią tragediją į Rygą atvyko ir didžiausias „Maximos“ akcininkas Nerijus Numavičius, tačiau jis vengė bendrauti su žurnalistais.

„Be abejonės, „Maxima“ pasiruošusi prisiimti ir jau prisiėmė atsakomybę už tai, kas atsitiko. Aš nevardysiu to, kas jau padaryta, bet ir ateityje „Maxima“ niekada nevengs atsakomybės. Šiandien kelti atsakomybės arba kaltės laipsnį... Tai jau klausimas ne „Maximai“, o atsakingoms valstybinėms institucijoms. „Maxima“, neabejotinai, paklus bet kokiam sprendimui“, – pažymėjo I. Staškevičius, atsiprašęs didžiausios tragedijos Latvijos sostinėje aukų artimųjų.

Jis taip pat pabrėžė, kad buvęs „Maxima Latvija“ vadovas Gintaras Jasinskas, kuris savo pasisakymais po tragedijos sukėlė neigiamą reakciją tarp Latvijos visuomenės, iš karto buvo atleistas iš darbo, bet vėliau vėl priimtas. Šiuo metu jis dirba vadybininku vienoje iš „Maximos“ grupių.

„Jo pareigos jokiu būdu nėra susijusios su vadovavimu. Aišku, kad jam dabar būtų sunku išeiti pakalbėti su žmonėmis arba prisiimti atsakomybę už kitus. Tačiau tuo pačiu jis turi labai didelę patirtį tiek gyvenime, tiek darbo prekybos sektoriuje. Jis nemažai dirbo sistemoje, ir man labai gaila, kad jo žodžiai ir elgesys buvo tokie klaidingi, jog mums teko už jį atsiprašyti. Aš ir šiandien pasiruošęs atsiprašyti už tą reakciją, kurią visuomenėje iššaukė jo žodžiai“, – pažymėjo „Maximos“ akcininkas.

DELFI primena, kad G. Jasinskas iš karto po tragedijos pareiškė, kad jis neatsistatydins iš pareigų, nes nesijaučia kaltas. Pasak jo, trauktis turėtų tie, kurie jaučiasi kalti. Po šio pareiškimo šalyje kilus nepasitenkinimui, Latvijos užsienio reikalų ministerija iškvietė pasiaiškinti Lietuvos ambasadorių Latvijoje, o netrukus po to pranešta apie G. Jasinsko atleidimą iš pareigų.

Per tragediją Rygoje 2013-ųjų lapkričio 21-ąją žuvo 54 žmonės. Tragedijos aplinkybės iki šiol dar tiriamos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)