Organizuodama šį renginį Ūkio ministerija dėkoja verslininkams už jų sėkmingas investicijas, įdiegtas inovacijas, pasiektus rezultatus prisidedant prie šalies ekonomikos augimo.

Renginį atidarė Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, dalyvavo ir ūkio ministras Evaldas Gustas.

„Norėčiau pasveikinti visus nominantus, kad jūs esate kūrybiški“, - per „Verslo dienos“ apdovanojimų atidarymą kalbėjo A. Butkevičius, palinkėjęs, kad geopolitiniai įvykiai Lietuvos verslininkams suteiktų daugiau ryžto ir drąsos.

Šiais metais įmonės pretenduoja į 9 nominacijas. Iš gautų paraiškų Ūkio ministerijos sudaryta komisija konkursui kiekvienoje nominacijoje atrinko po tris geriausias įmones, iš kurių renkamas nugalėtojas.

Iš gautų paraiškų Ūkio ministerijos sudaryta komisija atrinko po tris geriausias įmones. Dalį balsų lemė ir visuomenės nuomonė, skaitytojai galėjo balsuoti portale DELFI.

Išrinktos geriausios įmonės

Kategorijoje „Regiono verslo lyderis" apdovanota „Boen Lietuva". Tai - Elektrėnų savivaldybėje, Kreivonių kaime, įsikūrusi įmonė, kuri gamina kietmedžio parketą, specialiai sporto salėms skirtą grindų dangą.

Įmonė, pasinaudojusi Europos Sąjungos parama, pastatė efektyvią termofikacinę elektrinę, kuri leido sumažinti įmonės sąnaudas apsirūpinant šilumos ir elektros energija. Antroje pagal dydį Europoje parketo gamykloje dirba daugiau nei 1 200 žmonių.

Bendrovė į Lietuvą pritraukė investuotojų iš kitų Europos šalių, tokių kaip Vokietija, Šveicarija, Austrija, Norvegija. Bendrovės atstovai teigia, kad šiemet į cechų plėtrą, naujoms staklėms ir krautuvams įsigyti bus investuota dar 25 mln. litų, ketinama sukurti naujų darbo vietų.

Apdovanojimą „Tvirtas žingsnis į eksporto rinkas" pelnė bendrovė „Altechna“, įsikūrusi Vilniuje. Ji gamina lazerinės optikos komponentus ir jais prekiauja Lietuvos ir užsienio rinkose. Daugiausia savo produktų bendrovė eksportuoja į Vokietiją, JAV ir Italiją.

Kategorijoje „Nauji pramoniniai sprendimai“ geriausia išrinkta „Columbus Lietuva“. Tai - Kaune ir Vilniuje įsikūrusi verslo konsultacijų ir verslo valdymo sistemų bendrovė. 2012–2014 m. „Columbus Lietuva“ sukūrė pramoninius sprendimus, kurie padeda efektyvinti įmonių darbą.

Apdovanojimą „Versli moteris" pelnė Daiva Daugvilienė, Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos steigėja. Ji 2012 m. moteris įkūrė privačią bendrojo lavinimo mokyklą-gimnaziją pavadinimu „Taikomųjų mokslų licėjus“

Geriausia kategorijoje „Inovatyvių sprendimų lyderis" išrinkta „Eltesta“. Vilniuje įsikūrusi bendrovė yra pasaulyje pripažinta matavimo prietaisų, skaitmeninių ir stoboskopinių oscilografų, picosekundinių generatorių, požeminių radarų ir nemetalinių minų ieškiklių gamintoja.

Apdvanojimas „Drąsios investicijos“ įteiktas lietuviško kapitalo bendrovei „Aurika“. Ji gamina pakuotes ir etiketes. Iš viso šiais metais įmonė planuoja investuoti 13,8 mln. litų piniginių lėšų. Nuo 2012-ųjų bendrovėje buvo sukurta daugiau kaip 100 naujų darbo vietų, iš kurių dauguma skirta aukštos profesinės kvalifikacijos darbuotojams.

Už „Sėkmingą verslumo iniciatyvą“ apdovanojimą gavo DNB banko verslumo skatinimo programa „Kuriu verslą“, kuri pasižymi nuosekliu požiūriu į verslo kūrimo procesą ir apima visus svarbiausius naujos įmonės kūrimo ir plėtros etapus. Per 2013 m. ir 2014 m. pirmąjį pusmetį šia programa pasinaudojo daugiau nei 22 tūkst. besidominčių verslu ir pradedančiųjų verslininkų. 

„Socialiniu inovatoriumi“ išrinkta įmonė „Šiaulių energija“. Ji viena iš pirmųjų Lietuvoje prieš dvejus metus įgyvendino pažangiųjų technologijų projektą – naujai pastatytoje Šiaulių termofikacinėje elektrinėje, naudodama biokurą, kogeneracijos režimu pradėjo gaminti šilumos ir elektros energiją. Šilumos kaina gyventojams sumažėjo daugiau nei 16 proc., o tai leido šilumos vartotojams sutaupyti apie 14,5 mln. Lt per metus.

Apdovanojimą „Jaunas ir verslus" pelnė Ugnius Adomaitis iš įmonės „Aradas ir Ko“. Tai jauna ir auganti PVC langų ir durų gamybos įmonė Alytuje. Bendrovė, kurioje dirba dvidešimt darbuotojų, kasmet eksportuoja iki 90 proc. pagamintos produkcijos. Jos rinkos yra Norvegija, Danija ir Švedija.

Jos vadovas U. Adomaitis per apdovanojimų ceremoniją šmaikštavo, kad jo jaunystėje idealu buvo „Microsoft" įkūrėjęs Billas Gatesas, kuriam „neblogai sekėsi prekiauti „Windows", tad jie nusprendė langus gaminti ir jais prekiauti iš Lietuvos

Apdovanojimą „Už nuopelnus verslui“ 2014 m. pretendavo gauti:

„Drąsios investicijos“: „Aurika“, „A. Žilinskio ir ko“, „Germanika“;
„Inovatyvių sprendimų lyderis“: „Eltesta“, „Itero IT“, „Mantinga Food“;
„Versli moteris“: Laima Vėželienė („EX prompto“), Daiva Daugvilienė (Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokykla), Vida Maišėnienė („Vidista“);
„Jaunas ir verslus“: Ugnius Adomaitis („Arkadas ir Ko“), Paulius Sladkevičius („Hacbee“), Aurimas Vainauskas ir Vytautas Alekna („Maina ir Co“);
„Nauji pramoniniai sprendimai“: „Achema“, „Columbus Lietuva“, „Lietuvos geležinkeliai“;
„Sėkminga verslumo iniciatyva“: DNB bankas, Prekybos centras internete, „VIF“ („Verslauk Invest Fondas“);
„Socialinis inovatorius“: „Callcredit Operations“, „Lietuvos energija“, „Šiaulių energija“;
„Tvirtas žingsnis į eksporto rinkas“: „Altechna“, „Aurika“, „Ruptela“;
„Regiono verslo lyderis“: „BOEN Lietuva“, „Juodeliai“, „Lanksti linija“.

Per Verslo dienos renginį taip pat bus apdovanoti Ūkio ministerijos studentų magistro darbų konkurso nugalėtojai ir jų vadovai. Šiuo kasmet organizuojamu konkursu Ūkio ministerija siekia paskatinti gabius studentus pasidalyti savo atliktais tyrimais, įžvalgomis ir gautais rezultatais ekonomikos augimo srityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)