„Šiais metais, dėl susiklosčiusios geopolitinės situacijos Europoje, dėmesį nusprendėme sutelkti į saugumą, kurį analizuosime įvairiais aspektais“, – sakė vienas iš apdovanojimų iniciatorių, „Business Sweden“ viceprezidentas Vidurio ir Rytų Europai Mantas Zalatorius.

„Šie metai yra labai ypatingi, jie labai skiriasi nuo pernykščių ir metų buvusių prieš tai. Ne veltui organizatoriai pasirinko ceremonijai būgnus, jais mes skelbiame ne karą, bet didiname sąmoningumą, apie geopolitinius iššūkius su kuriais visi susiduriame - sakė D. Grybauskaitė, - Dabar mes susiduriame su situacija, kai vieni iš mūsų kaimynai rizikuoja tapti teroristais."

Kalbėdama per Švedijos verslo apdovanojimus, prezidentė dėstė, kad Vladimiro Putino Rusija rizikuoja tapti gresme, pažeiti tarptautinius susitarimus saugumo klausimais. Prezidentė kalbėjo, kad dar prieš šešerius metus kalbėjo apie būtinybę Lietuvai jausti partnerių užnugarį ekonominiu, saugumo ir verslo etikos aspektais.

„Šioje geopolitinėje situacijoje jūs niekada mūsų nenuvylėte, šiandien Švedija užima 24 proc. visų investuotojų dalies Lietuvoje", - sakė ji.

D. Grybauskaitė dėkojo Šiaurės šalių partneriams dėl jų investicijų į Lietuvos ekonomiką ir šalies verslo kultūrą.

Per konferenciją pranešėjai daug dėmesio skiria regiono ekonominiam ir politiniam saugumui.

Kitas kviestinis pranešėjas Steve Mulhearnas, vadinamųjų DDoS (Distributed Denial of Service) atakų specialistas, 25-erius metus dirbantis telekomunikacijų srityje. Jis kalbės apie organizuotų kibernetinių atakų pokyčius ir su šiomis atakomis susijusius iššūkius.

Apdovanojimų ceremonijoje pranešimą skaitė bendrovės Saab – karinės gynybos, komercinės aviacijos ir civilinio saugumo produktų gamintojos – viceprezidentas Andreas Ward. Savo mintimis apie bendradarbiavimą Baltijos jūros regione dalinosi renginio partnerio, Švedijos Instituto, atstovė Helén Nilsson.

Tiesioginę renginio transliaciją galite stebėti per DELFI.TV.

Šiemet apdovanojimams nominuotos 44 įmonės ir asmenys.

„Metų socialinės atsakomybės iniciatyvos“ nugalėtoju išrinktas „United Agencies“ ir „App Camp“ projektas „Išmani moteris“, subūręs moteris į virtualią bendruomenę kurti išmanaus verslo.

Nominacijos „Už tvarią plėtrą“ laimėtoja – bendrovė „Šviesos konversija“, ji yra daugiaspalvių femtosekundinių lazerių gamybos pradininkė.

„Jaunojo metų verslininko“ kategorijoje nugalėjo Aurelijus Liubinas, vienas iš prietaiso „Deeper“, leidžiančio žvejybos metu reljefą ir žuvis matyti mobiliojo telefono ekrane, išradėjas.

Prizu „Metų socialinės atsakomybės iniciatyva“ siekiama apdovanoti įmonę už geriausią 2013–2014 metais įgyvendintą socialinę ar aplinkosaugos iniciatyvą. Apdovanojimą „Už tvarią plėtrą“ ketinama įteikti darniai besivystančiai bendrovei, kuri 2009–2013 metais pasiekė teigiamų veiklos rezultatų ir apyvartos augimą, už indėlį į aplinkos ir socialinį tvarumą bei vadovavimąsi skaidraus verslo, pagarbos žmogui, visuomenei ir gamtai principais savo veikloje. „Jaunojo metų verslininko“ prizas atiteks puikios reputacijos, novatoriškam verslininkui už įkvepiantį pavyzdį vystant verslą.

Atsižvelgdami į šiuos kriterijus, apdovanojimų finalistus išrinko Nominacijų komiteto nariai: komiteto pirmininkas Vidas Korsakas, „SG dujos auto“ direktorius ir ilgametis Švedijos verslo apdovanojimų projekto vadovas, Ignas Staškevičius, bendrovės NDX valdybos pirmininkas, Mykolas Katkus, VRP vadovas, Mantas Nocius, „Verslios Lietuvos“ direktorius, Gediminas Dominas, advokatų kontoros „Dominas ir partneriai“ partneris ir Dominykas Vizbaras, „Brolis Semiconductors“ direktorius, 2012 m. Švedijos verslo apdovanojimų „Jaunojo metų verslininko“ nominacijos laimėtojas.

Renginį atidarė Švedijos ambasadorė Lietuvoje Cecilia Ruthström-Ruin, sveikinimo žodį tars Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Apdovanojimų svečius pasveikins ir pirmą kartą į Lietuvą atvyksiantis Švedijos parlamento pirmininkas Urban Ahlin.

Švedijos ambasada Lietuvoje ir „Business Sweden“ – Švedijos prekybos ir investicijų taryba, Švedijos verslo apdovanojimus įsteigė 2006 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)